avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume de familie

se poate schimba pe cale administrative numele de familie ? Am divortat in 2015, am ramas pe numele fostului sot, si acum vreau sa trec pe numele meu de fata. Este posibil acest lucru sau mi se respinge, ptr ca nu ma incadrez la variantele prevazute pe site la Evidenta populatiei ? Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:24, 19 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie sa gasiti un motiv intemeiat. dava faceti cerere si vedeti daca vi se admite sau nu.
acest răspuns util
Eu cred că cererea de schimbare a numelui poate fi admisă.
acest răspuns util
Daca reveniti la numele de fata e ok. Nu va refuza nimeni. Nu inteleg de ce la divort multa lume ramane pe numele celui pe care nu-l mai doreste ca partener. Tot timpul mi s-a parut o hotarare proasta, dar fiecare cu ale lui. Oricum cererea dvs. cu siguranta va fii aprobata daca vreti sa reveniti la numele de fata. Aveti grija sa nu mai repetati greseala. Nu de alta dar e un dosar cu multe acte de facut si ii dati mult de lucru ofiterului de stare civila, doar pentru un moft de moment. In termen de 3 luni de la depunerea actelor veti avea un nou act de identitate pe numele dvs.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte schimbare nume florin_feraru florin_feraru Buna seara!Va rog sa-mi spuneti si mie ce acte ii trebuiesc pentru a schimba numele copilului.M-am casatorit de curand .Sotia mea are un copil dintr-o ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa divort JulieC JulieC Buna ziua, exista un termen pentru schimbarea numelui ( revenirea la numele de fata) dupa divort? Multumesc. (vezi toată discuția)
Nume după căsătorie ionelnelus ionelnelus Bună seara! Dacă partenera de căsătorie dorește să păstreze numele actual ptr o perioada (mai mică sau mai mare ) se poate apoi revenii la schimbarea ... (vezi toată discuția)