avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Am următoarea situație. Suntem 2 frați. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Am următoarea situație. Suntem 2 frați. După moartea ...

Buna ziua
Am următoarea situație. Suntem 2 frați. După moartea tatălui s a făcut succesiune, fratele mai mare a rămas cu mama in casa si curtea de la tara. La succesiune mama a primit jumătate de la tata si cealalta jumatate s a împărțit între mine și fratele mai mare. In ac luna a murit și mama. După moartea ei am aflat ca fratele a vândut din terenul extravilan o parcelă. Intrebarea este cum s a putut face daca eu nici nu am fost intrebata nici nu m au chemat sa semnez vreun contract de vanzare cumparare. Terenul extravilan era dat in arendă. Stiu ca primeau ori bani ori produse. Si ce se poate face legal. A mai fost situatia cand au vândut o parcelă dar atunci m au întrebat si am mers la notar si am semnat contract. Acum ca mama a murit nu mai am cum sa verific. Fratele mai mare nu da nicio explicație. (Nici nu i vorba sa ma inteleg cu el....e tot timpul beat) Tot ce stiu e de la cei din sat. De verificat la arendasi încă nu am putut deoarece trebuie să mă deplasez acolo si acum e un pic mai dificil. Ma intreb totusi daca cineva poate sa mi ofere vreun răspuns până ajung in sat. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:33, 14 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca v-ati referit la împrejurarea că mama a renunțat la succesiunea tatălui.
Si ca atare a rămas cu jumătatea de drept, din bunurile comune, iar jumătatea tatălui s-a împărțit între dvs si frate.
Cat despre vânzarea terenului, e posibil ca fratele să îl fi vândut cu act de mână.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan cris_nedelcovici cris_nedelcovici buna ziua, am urmatoarea problema: suntem 2 frati. Tatal nostru a murit in anul 2000 si nu am facut succesiunea. Ne-a ramas un teren extravilan care e dat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am moștenit de la părinții mei o suprafața de ... adelaneagoe adelaneagoe Buna ziua, am moștenit de la părinții mei o suprafața de teren arabil ( succesiunea am făcut-o ) care era dat in arenda de tatăl meu. Arendașul susține ... (vezi toată discuția)
Mi-a ridicat graul cu o copie dupa titlul de proprietate,va rog sa ma ajutati, multumesc! carmenduma carmenduma Buna ziua, am o problema si nu stiu ce sa fac, am avut grija de bunica mama tatalui meu, aceasta a murit si mi-a lasat mie casa si pamanturile ei, tata a mai ... (vezi toată discuția)