avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am moștenit de la părinții mei o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am moștenit de la părinții mei o suprafața de ...

Buna ziua, am moștenit de la părinții mei o suprafața de teren arabil ( succesiunea am făcut-o ) care era dat in arenda de tatăl meu. Arendașul susține ca tata ar fi vândut jumătate din teren in urma cu mulți ani. Nimeni nu știe sa dea detalii nici arendașul (care este moștenitorul celui care ar fi cumpărat), nici in familie nu am găsit informații. Mi.a arătat o chitanța de mâna fără data, fără martori. Ce am putut observa este ca nu e scrisă de tata, numele lui e greșit și exista și greșeli f mari de scriere. Pare ca cine a scris-o a și semnat-o, totul era cu același pix, aceeași apăsare pe foaie...semnătura tatei semăna dar nu e perfecta așa cum o făcea el, era tip caligrafic și era greu de copiat. Nu se știe data presupusei vânzări, nici măcar anul. Tatăl meu nu ar fi refuzat sa facă acte dacă vânzarea era ok, era un tip obsedat sa nh aibă datorii. Am cerut ctr de arenda pe care l avea tata întrucât nici pe acesta nu l am găsit acasa si am observat ca era facut pe toată suprafața dar nu era semnat de tatăl meu, aici este evident ca e alta semnătura. Arendasul are niște registre in care notează in fiecare an cat a plătit clientului pt arenda si in evidentele găsite specifica ca ii dădea arenda tatălui meu doar pt jumătate din suprafața. Estimez ca sunt 20 de ani de la presupusa vânzare. Întrebarea este dacă are vreo baza arendasul sa ma dea in judecată ? Eu am avut o întâlnire cu acesta pt a înțelege ce s-a întâmplat, însă nu mi-a dat niciun detaliu, e ca si cum i-as face cadou terenul dacă as accepta situația. Pe langa asta s-a folosit 20 de ani de acea jumătate (fără acte de proprietate) in sensul ca a reținut si arenda ce-i revenea tatălui pt el.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 10:12, 31 August 2021
Dacă ați dezbătut succesiunea și toată suprafața vă revine, sunteți proprietar.
Dacă alte persoane consideră că au drepturi, nu au decât să dovedească acest lucru.
Oricine poate să dea în judecată pe oricine; dacă o să și câștige este altă discuție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 24 doar_dana doar_dana Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Cum pot să încasez arenda restantă? eduard1212 eduard1212 Salutare, Bunica (din partea mamei) a decedat acum 14 ani, Terenul pe care l-a moștenit de la părinții ei (părinții bunicii), se află într-o altă ... (vezi toată discuția)
Incetarea unui contract de arendare datorita mortii arenadatorului stafie sorinel gigel stafie sorinel gigel Buna ziua, parintii nostri au arenadat o suprafata de teren unui arendas.Dupa decesul ambilor parintieu si sora mea am dezbatut mostenirea si de 3 ani am ... (vezi toată discuția)