avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incetarea unui contract de arendare datorita mortii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incetarea unui contract de arendare datorita mortii arenadatorului

Buna ziua, parintii nostri au arenadat o suprafata de teren unui arendas.Dupa decesul ambilor parintieu si sora mea am dezbatut mostenirea si de 3 ani am beneficiat de produsee in cota parte din partea arendasului.La momentul actual noi dorim sa arendam suprafata respectiva unui alt arendas, care ne ofera o cantitate superioara de produse.Arendasul cu care suntem in litigiu in momentul acesta spune ca are un contract incheiat cu parintii nostri si ca el se intinde pe un numar de ani{precizez ca eu nu am gasit niciun contract de arendare in casa parintilor}.Eu in calitate de nou proprietar al acelei suprafete de teren il pot arenda unui arendas pe care sa il aleg eu?Daca parintii mei au decedat contractul de arenda dintre ei si arendas produce efecte pt mine?Calea legala pt incetarea acestiu contract care ar fi?Poate arendasul sa nu-mi dea cota parte din produse tinand cont ca eu nu am direct cu el un raport contractual?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:22, 28 Iulie 2009
Dacă există un contract de arendă, sunteţi obligat, în calitate de moştenitor, să-l respectaţi.

Puteţi verifica existenţa contractului la primărie, unde el trebuia înregistrat, aceasta fiind o condiţie de validitate a contractului.
Sau solicitati arendasului sa va prezinte acel contract. Si cu aceasta ocazie vedeti si conditiile contractuale.
themis a scris:

Dacă există un contract de arendă, sunteţi obligat, în calitate de moştenitor, să-l respectaţi.

Puteţi verifica existenţa contractului la primărie, unde el trebuia înregistrat, aceasta fiind o condiţie de validitate a contractului.

Cred ca si arendasul poate sa le arate contractul daca ii solicita acest lucru! Insa solutia propusa de dvs este foarte buna fiindca nu se stie ce idei ii pot trece orin cap arendasului referitor la o eventuala falsificare a contractului de arenda !B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mama a detinut in cota de 1/3 teren extravilan alinzian alinzian buna ziua, mama a detinut in cota de 1/3 teren extravilan cu matusa si unchiul sau, la notar mama printr un act de partaj voluntar a luat si suprafetele ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi aratati un Contract cadru de Arenda in speta pentru arendarea unei suprafete considerabile de pamant ( peste 90 HA ... (vezi toată discuția)
Arenda mostenitori iulian_somitca iulian_somitca Daca nu s-a dezbatut mostenirea un mostenitor poate incheia un contract de arenda? (vezi toată discuția)