avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua, mama a detinut in cota de 1/3 teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua, mama a detinut in cota de 1/3 teren extravilan

buna ziua, mama a detinut in cota de 1/3 teren extravilan cu matusa si unchiul sau, la notar mama printr un act de partaj voluntar a luat si suprafetele celelalte, noi dorim sa retragem terenurile de la arendas deoarece acesta nu doreste sa pluseze la cantitate. au dreptul sa nu imi cedeze terenurile atata timp cat nu exista un contract de arenda valabil?
Cel mai recent răspuns: alinzian , utilizator 15:47, 24 Iulie 2023
Nu stiu ce intelegeti prin inexistenta unui contract de arenda valabil, insa daca nu exista temei legal ( a expirat, nu a fost incheiat contract cu proprietarii), nu se pot detine acele suprafete.

Daca insa exista contract cu vechii proprietari, va trebui sa va uitati pe prevederile contractuale sa vedeti cand inceteaza, in ce conditii, daca continua cu mostenitorii etc. Pentru asta ar trebui sa consultati un avocat caruia sa ii prezentati contratul in cauza (daca el exista).
exista 3 contracte , la rubrica""incetarea contractului"" scrie doar atat. ""1. in cazul mortii arendatorului, contractul va continua pana cand expira, cu mostenitorii acestuia (nu e cazul ), 2."" contractul de arendare poate fi cesionat sotului?sotiei coparticipant/coparticipante la exploatarea terenului arendat sau descendentilor lor .(nu e cazul) 3."" la data incetarii contractului, acesta poate fi reinnoit prin acordul partilor in conditiile Codului Civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitati reziliere contract de arenda" parintily parintily Buna ziua, Mama soacrei mele a incheiat un contract de arenda in 2009 pe o durata de 20 ani cu o societate agricola locala. Anul trecut aceasta a decedat si ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda adipetroiu adipetroiu Buna Seara! Am un teren in arenda si am fost sa-mi ridic banii, am fost pus sa semnez acel act aditional, neexplicandu-mi ca exista 2 posibilitati de ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi aratati un Contract cadru de Arenda in speta pentru arendarea unei suprafete considerabile de pamant ( peste 90 HA ... (vezi toată discuția)