avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Predare arhiva contabila.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Predare arhiva contabila.

Sunt administratorul unui firme, iar contabilitatea a fost tinuta de o societate de contabilitate.
La incheierea contractului de colaborare cu aceasta, la predarea documentelor, acestia doresc sa predea actele primare ( facturi, chitante, extrase cont, etc ), insa declaratiile depuse la institutiile statului, jurnalele de cumparari, de vanzari, balante, carte mare, etc. sa-mi fie predate in mod electronic ( CD si stick USB ).
Este legala aceasta posibilitate? Daca da, care este actul normativ care sta la baza?
In situatia in care refuz sa merg la predarea – primirea actelor, este legal ca firma de contabilitatea sa-mi trimita documentele printr-un curier?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Conservare baze de date ikebaana ikebaana trebuie sa pastrez baza de date contabila a clientilor cu care nu mai am colaborare (vezi toată discuția)
Declaratia 392 b pt. 2013 ADILG ADILG Daca sunt PFA neplatitor de TVA, cifra de afaceri sub 220.000 lei si am ca obiect de activitate numai prestari servicii de consultanta, inteleg ca la cifra de ... (vezi toată discuția)
Cum verific firma de contabilitate daca imi face contabilitatea la zi anitsirc anitsirc Pentru firma mea contabilitatea este tinuta de o firma de contabilitate. Am semnat un contract. Lunar imi taie factura. Dar cum as putea sa verific, sa stiu ... (vezi toată discuția)