avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preluare atributii coleg ce a demisionat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preluare atributii coleg ce a demisionat

Bună ziua,

dintr-o echipă de două persoane cu volum ridicat de muncă, colegul ce avea o pozitie superioara, dintre a demisionat.

Angajatorul mi-a impus să fac treaba colegului deoarece 'asa se procedeaza in toate echipele', la inceput lasand impresia unei avansari. A refuzat avansarea ulterior, deoarece regulamentul presupune un minim de luni lucrate in firma pt a ocupa acea pozitie, conditie pe care nu o indeplinesc.

Intre timp, mi-a promis ca va recruta pe cineva nou, insa acest proces se prelungeste. Motivarea faptului pentru care lucrez dublu este fisa postului, unde scrie ca trebuie sa ajut echipa atunci cand este nevoie (o formulare generala, ce poate fi interpretata la latitudinea cititorului.

Mi s-a spus ca pot prioritiza sarcinile astfel incat sa ma incadrez in norma mea, insa pretentia ca totul sa fie rezolvat inca exista (daca ceva nu este gata la timp se primesc telefoane, se trimit mailuri catre sefi si se insista pe subiect pana totul se rezolva).

Exista vreun normativ care sa ma ajute sa refuz excesul de munca sau sa presupuna macar o compensatie pentru munca in plus depusa? Ce spune legea despre formularile vagi din fisa postului?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:54, 16 Ianuarie 2021
Nu exista act normativ cu privire la fisa postului .... Normele de munca se elaboreaza de catre angajator, conform normativelor in vigoare, sau, in cazul in care nu exista normative, normele de munca se elaboreaza de catre angajator dupa consultarea sindicatului reprezentativ ori, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor.

"Normele de muncă trebuie stabilite astfel încât să asigure un ritm normal de lucru, la o intensitate a efortului muscular sau intelectual și o tensiune nervoasă care să nu conducă la oboseala excesivă a salariaților."
(Curtea de Apel București, Secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 2818 din 20 iunie 2018, trimisă, în rezumat și cu comentariu explicativ, de judecător dr. Lucia Uță)

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme de munca AliceS AliceS Buna ziua, As dori, in masura in care imi poate raspunde cineva din domeniu, sa stiu cum sunt reglementate normele de munca, care sunt ele si daca exista ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm ghinealaurentia ghinealaurentia Stimate cititor,lucrez ca operator la o fabrica de mase plastice care produce diverse componente pentru industria auto.Firma are un CCM inregistrat la ITM care ... (vezi toată discuția)
Unde se termina cat poate munci o menajera in 4 ore si unde incepe abuzul dorina59 dorina59 fisa postului unei menajere la o firma care detine mai multe etaje ,cu pereti de sticla intre birouri ,splat podele ,sters geamuri si pereti de sticla ,sters ... (vezi toată discuția)