avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Norme de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Norme de munca

Buna ziua,

As dori, in masura in care imi poate raspunde cineva din domeniu, sa stiu cum sunt reglementate normele de munca, care sunt ele si daca exista situatii cand sunt aplicate in mod incorect. Cele pe care le stiam eu si care se aplicau la mine in institutie (publica) erau norma intreaga de 6, 7 si 8, fiecare la randul lor cu fractiuni de norma.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AliceS , utilizator 15:11, 18 August 2014
Conform art.132 C.mun., normele de munca se elaboreaza de catre angajator, conform normativelor in vigoare, sau, in cazul in care nu exista normative, normele de munca se elaboreaza de catre angajator dupa consultarea sindicatului reprezentativ ori, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor.

În literatura juridică s-a opinat că „Normele de muncă trebuie stabilite astfel încât să asigure un ritm normal de lucru, la o intensitate a efortului muscular sau intelectual și o tensiune nervoasă care să nu conducă la oboseala excesivă a salariaților”. (Alexandru Ticlea, Tratat de dreptul muncii, Editia a VI-a, Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2012, p. 448.).

Vedeti si aceste articole:
- Ce trebuie sa trecem la normele de munca? Acestea constituie anexa la contractul colectiv de munca? Cum trebuie sa procedam?
[ link extern ]

- Angajatorii au obligatia sa stabileasca norme de munca pentru TOATE categoriile de salariati
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspunsul dvs., dar am citit aceste articole si sunt putin cam vagi dpdv legislativ. As avea nevoie de un exemplu mai clar, pe obiect. Nu sunt societate de productie, asa ca as vrea sa stiu cum pot realiza si implementa normele de munca la nivelul unitatii mele, societate comerciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare atributii coleg ce a demisionat Iglu2000 Iglu2000 Bună ziua, dintr-o echipă de două persoane cu volum ridicat de muncă, colegul ce avea o pozitie superioara, dintre a demisionat. Angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Volum mare de munca aurora1973 aurora1973 Bună ziua, Știu ca în multinaționale este deja înrădăcinat ca normalitate statul peste program voluntar, fără a fi remunerat, doar pt a putea face ... (vezi toată discuția)