Buna tuturor,
Speta mea e urmatoarea :
Am castigat o licitație a unui imobil și am obtinut actul de adjudecare aferent.
Imobilul a fost scos la licitație de o banca ca sa recupereze creditul acordat și nerecuperat.
Fostul proprietar a facut contestație la licitație invocând vicii de procedură și pretul mic al ofertei fata de evaluarea imobilului.
Ce se poate intampla (presupunem) in caz ca va fi admisa contestația ?
Se poate îndreapta cu solicitare daune către banca ? Pe mine, care dețin actul de adjudecare, carte funciară, etc (între timp am schimbat pe numele meu contractele de energie, etc) ma poate afecta într-un fel ?
Contestatia a fost admisa, "gratie" unor vicii de procedura ale executorului, din cat am inteles de la avocata...Drept pentru care trebuie acum sa recuperez suma licitata care a stat blocata cca 2 ani . Fara camatareala, ca simplu om cu buna credinta care are incerdere in procedurile de participare la o licitatie (considerand ca dosarul a fost intocmit corect, fara vicii) se intampla astfel de decizii.
Tipul (fostul proprietar al casei) are la activ multiple "tepe" (rate neplatite la banca-fapt care i-a adus imobilul in licitatie, datorii la Electrica -am aflat avea cand am schimbat contoarul, facturile lui erau neachitate- si vreo 20,000 ron pe care i-am dat pentru mobila si electricele din casa ca sa nu-i fac evacuarea silita si sa fiu bun la suflet iar acum spune senin sa-mi iau mobila ca este a mea ! Adica, cu alte cuvinte, si F...T si cu banii luati !
Experienta amara, mai ales cu bunul mers al lucrurilor in aceasta tara.
De trei luni de cand a fost pronuntata decizia nu mi-a fost trimisa hotararea legalizata prin posta ca sa pot incepe demersurile de recuperare a banilor + despagubiri.