avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna tuturor, Speta mea e urmatoarea : Am castigat o ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna tuturor, Speta mea e urmatoarea : Am castigat o licitație ...

Buna tuturor,
Speta mea e urmatoarea :
Am castigat o licitație a unui imobil și am obtinut actul de adjudecare aferent.
Imobilul a fost scos la licitație de o banca ca sa recupereze creditul acordat și nerecuperat.
Fostul proprietar a facut contestație la licitație invocând vicii de procedură și pretul mic al ofertei fata de evaluarea imobilului.
Ce se poate intampla (presupunem) in caz ca va fi admisa contestația ?
Se poate îndreapta cu solicitare daune către banca ? Pe mine, care dețin actul de adjudecare, carte funciară, etc (între timp am schimbat pe numele meu contractele de energie, etc) ma poate afecta într-un fel ?
Cel mai recent răspuns: Cristi1001 , utilizator 10:37, 15 Februarie 2022
Ati reusit sa rezolvati? In timp timp de la adjudecare s-a admis/respins contestatia?
Contestatia a fost admisa, "gratie" unor vicii de procedura ale executorului, din cat am inteles de la avocata...Drept pentru care trebuie acum sa recuperez suma licitata care a stat blocata cca 2 ani . Fara camatareala, ca simplu om cu buna credinta care are incerdere in procedurile de participare la o licitatie (considerand ca dosarul a fost intocmit corect, fara vicii) se intampla astfel de decizii.

Tipul (fostul proprietar al casei) are la activ multiple "tepe" (rate neplatite la banca-fapt care i-a adus imobilul in licitatie, datorii la Electrica -am aflat avea cand am schimbat contoarul, facturile lui erau neachitate- si vreo 20,000 ron pe care i-am dat pentru mobila si electricele din casa ca sa nu-i fac evacuarea silita si sa fiu bun la suflet iar acum spune senin sa-mi iau mobila ca este a mea ! Adica, cu alte cuvinte, si F...T si cu banii luati !

Experienta amara, mai ales cu bunul mers al lucrurilor in aceasta tara.

De trei luni de cand a fost pronuntata decizia nu mi-a fost trimisa hotararea legalizata prin posta ca sa pot incepe demersurile de recuperare a banilor + despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sansa de admitere/respingere contestatie la executare bamsel bamsel Buna Ziua, Apelez la experienta Dumneavoastra ptr a putea obtine un raspuns la intrebarea mea: Ce sanse sunt ca o contestatie la executare sa fie admisa, ... (vezi toată discuția)
Detalii executare silita / licitatie carepecare carepecare Buna ziua, Imi puteti spune va rog care este procedura in mare in ceea ce priveste procesul de executare silita? M-am interesat la cateva banci si am primit ... (vezi toată discuția)
Un credit imobiliar vandut unei societati de recuperare ContSters202285 ContSters202285 Doresc sa stiu care este procedura in cazul unui bun imobiliar girat la banca pentru un credit ipotecar, care a fost vandut in timpul licitatiilor unei ... (vezi toată discuția)