avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii - Bună dimineața! Vă rog să-mi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii - Bună dimineața! Vă rog să-mi spuneți în cazul impunerii ...

Bună dimineața!
Vă rog să-mi spuneți în cazul impunerii demisiei forțate prin constrângere cu data de 10 nov. 2020, dacă au trecut 2 luni de zile de la data producerii acesteia, astăzi mai pot face acțiune în justiție pentru a cere anularea acesteia prin viciu de consimțământ, reintegrarea în funcția deținută anterior cu plata salariilor la zi și alte daune? Fiindcă dovezi am destule, slavă Domnului! Care este termenul chemării pârâtului în judecată? Vă mulțumesc! O zi bună?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 16:17, 18 Ianuarie 2021
mie mi se pare ca ati fost avantaja, nu dezavantajat, v-ar fi convenit un scandal ?
In speta, ce doriti sa contestati in isntanta??
Acea hârtie care mi-a fost impusă prin viciu de consimțământ, abuzul în serviciu, nerespectarea contractului de muncă și a procedurilor prevăzute de CM etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
a) măsurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau încetare a contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani, pot fi contestate în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoștință de măsura dispusă

b) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară;

c) constatarea nulității unui contract individual de muncă poate fi cerută de părți pe întreaga perioadă în care contractul respectiv se aplică;

c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;.

Depasirea acestor termene duce la respingerea actiunii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti perfecta dreptate , contestati in instanta , in acest fel se va afla cat de nepotrivit a fost comportamentul dvs. fata de un copil asupra caruia aveti autoritate . Probabil si respectiva directoare va avea de suferit pentru ca trebuia sa va cerceteze disciplinar , sa anunte inspectoratul si parintii elevei , nu sa apere reputatia scolii si sa musamalizeze o fapta atat de grava . Dar si dvs. probabil veti pierde dreptul sa profesati in invatamant . Si rugati-va sa nu afle tatal fetei ca ii faceti avansuri ,ca cine stie ce ati mai putea pierde ...
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2021
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la art.148 punctul 5 din codul de procedură civilă utilizator16eu utilizator16eu Dacă, din orice motive, cererea nu poate fi semnată la termenul când a fost depusă sau, după caz, la primul termen ce urmează, judecătorul va stabili ... (vezi toată discuția)
Declarare in fals a unui act autentic notarial giovanni72 giovanni72 La TMB reclamantul a cerut instanței declararea în fals a unui testament făcut la notar! Instanța a spus că reclamantul că a avut posibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Drepturile familiei Petro2475 Petro2475 Buna ziua!Imi puteti spune de la ce varsta un minor poate fi audiat in instanta?Poate imi puteti scrie si dispozitiile art.din Legea actuala.Multumesc. (vezi toată discuția)