Bună dimineața!
Vă rog să-mi spuneți în cazul impunerii demisiei forțate prin constrângere cu data de 10 nov. 2020, dacă au trecut 2 luni de zile de la data producerii acesteia, astăzi mai pot face acțiune în justiție pentru a cere anularea acesteia prin viciu de consimțământ, reintegrarea în funcția deținută anterior cu plata salariilor la zi și alte daune? Fiindcă dovezi am destule, slavă Domnului! Care este termenul chemării pârâtului în judecată? Vă mulțumesc! O zi bună?
Acea hârtie care mi-a fost impusă prin viciu de consimțământ, abuzul în serviciu, nerespectarea contractului de muncă și a procedurilor prevăzute de CM etc.
Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
a) măsurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau încetare a contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani, pot fi contestate în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoștință de măsura dispusă
b) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară;
c) constatarea nulității unui contract individual de muncă poate fi cerută de părți pe întreaga perioadă în care contractul respectiv se aplică;
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;.
Depasirea acestor termene duce la respingerea actiunii.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti perfecta dreptate , contestati in instanta , in acest fel se va afla cat de nepotrivit a fost comportamentul dvs. fata de un copil asupra caruia aveti autoritate . Probabil si respectiva directoare va avea de suferit pentru ca trebuia sa va cerceteze disciplinar , sa anunte inspectoratul si parintii elevei , nu sa apere reputatia scolii si sa musamalizeze o fapta atat de grava . Dar si dvs. probabil veti pierde dreptul sa profesati in invatamant . Si rugati-va sa nu afle tatal fetei ca ii faceti avansuri ,ca cine stie ce ati mai putea pierde ...