Repartizarea pierderilor, diferentelor, consumurilor comune de apa se face conform deciziei comitetului executiv sau hotararii adunarii generale.
Daca adunarea generala a hotarat ca repartizarea pierderilor sa se faca pe apartamente, asa trebuie sa se faca.
Dar ar trebui ca membrii comitetului sa elaboreze si sa propuna adunarii generale un regulament de citire, verificare, control si repartizare a consumului, pierderilor si diferentelor lunare de apa.
De ce?
Pentru ca pot exista diferente si fara a avea pierderi; pentru ca nu tot ce se raporteaza este real; pentru ca se consuma apa si pentru spalat spatiile comune, casa scarii, subsol, avarii, etc.
Va invit va vedeti un regulament ce-l puteti modifica si adopta intr-o sedinta de comitet, pe adresa urmatoare
[ link extern ]
Pe de alta parte, cei de la primarie nu au gresit deoarece orice metoda de repartizare este inechitabila daca se aplica doar un criteriu.
Diferentele rezultate din consumuri comune , avarii, pierderi trebuiesc suportate atat de cei care locuiesc si consuma apa cat si de cei care nu consuma, dar in proportii diferite si nu in mod egal. Cred ca nu este echitabil sa-i punem sa plateasca proportional cu consumul, prin marirea pretului unitar, numai pe cei care consuma efectiv. Dar nu e echitabil nici sa repartizam o diferenta din avarii sau din consum pentru spalat casa scarii sau subsolul in mod egal pe apartamente fara a tine cont de suprafata apartamentului (cota indiviza de proprietate comuna) si de nr de persoane. Orice metoda, luata singura, creaza inechitati. Asa ca va propun o metoda care tine cont de mai multe aspecte , de consumul declarat, de nr de persoane, de cota indiviza.