avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... achizitie apartament cu acces teren
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

achizitie apartament cu acces teren

Buna ziua.
Am nevoie de sfatul dumneavoastra in privinta achizitiei unui apartament.
Concret, este un apartament la curte dar care ofera access si nu drept de proprietate asupra pamantului.
Citand cartea funciara regasesc urmatoarele "compus din doua camere impreuna cu cota indiviza din suprafata de folosita comuna a impbilului si teren aferent 147 m patrati cota indiviza in proprietate CFNC 5550".
Intrebarea mea, este ce va contine exact CVC? Apartamentul cat si drept de proprietate asupra pamanului sau apartamentul si drept de acces pe suprafata respectiva de pamant? Daca este doar acces, cum se diferentiaza exact, in acest caz, draptul de acces vs de proprietate respectiv ce se poate intampla cu acest drept de acces in cele mai sumbre scenarii?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2021
remus_agigea, utilizator

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara pentru vanzare teren enverhoxha enverhoxha Posed de mai mult timp in Ilfov un lot de teren construibil, care are deschidere la 2 strazi: un drum privat de acces in indiviziune (din dezmembrare) si un ... (vezi toată discuția)
Teren in proprietate, dar la care au acces si vecinii. Valentin2222 Valentin2222 Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc de 2 etaje, unde apartamentul de la parter are si o curte (teren) in proprietate, ingradita, cu acces ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare imobil cartie rezidential carmad carmad Buna ziua, Am cumparat un imobil anul trecut. In contract se stipuleaza, printre altele: \" cota parte aferenta de 1089/100 respectiv 10.89mp din terenul pe ... (vezi toată discuția)