avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare imobil cartie rezidential
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare imobil cartie rezidential

Buna ziua,
Am cumparat un imobil anul trecut. In contract se stipuleaza, printre altele: " cota parte aferenta de 1089/100 respectiv 10.89mp din terenul pe care este edificat imobilul bloc". Doresc sa stiu daca acesti metri patrati se refera la locul de parcare care este inclus in costul apartamentului. In afara de aceasta cota parte , mai apar in contract: " cota parte aferenta de 57/10000 din partile comune ale imobilului bloc, cota parte de 967/1000000 adica suprafata indiviza de 3,3624 mp". Va rog respectuos sa-mi spuneti exact la ce se refera acestea, in special cei 10.89 mp initiali. Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: carmad , utilizator 12:14, 2 Martie 2016
Cota 10,89 mp se refera la cota dvs parte din terenul de sub bloc,pentru ca apartamentul nu sta in aer si v-au dat in proprietate comuna si fortata acea cota parte de pamant de sub bloc. Nu are nimic a face cu garajul.Cealalata cota de 57/10000 se refera la scari intrare etc...cota parte aferenta din aceste parti comune.
Garajul ar trebui sa aibă un nr cadastral separat si o carte funciara separata si o suprafata clara determinata. Trebuie sa scrie in contract acest lucru.
locul de parcare - nu garaj - este inclus in pretul apartamentului iar numarul cadastral al acestora se regaseste in cadastru si intabularea apartamentului. de aceea v-am intrebat. dorim sa stim daca locul destinat parcarii aflat pe terenul din jurul blocului este al nostru ca si proprietari sau este al lui? si "cota parte de 967/1000000 adica suprafata indiviza de 3,3624 mp" la ce se refera? Cota parte comuna stiam insa am scris exact cum este in contract. Multumesc .
Mentionez ca imobilul meu are suprafata utila 35.33 mp si suprafata totala 47.26...daca va este de folos pentru raspunsul la ultima mea intrebare...
Nu mi este de folos nimic. Daca vi s-a specificat in contract ca achizitionati apartamentul doar apartamentul si ca v a spus ca va da si un loc de parcare este fix..pix. Adica nu aveti loc de parcare.
Locul de parcare este un imobil separat. Locul din jurul blocului nu este al dvs...
Ce scrie in contract aia aveti.
este ok, am inteles. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dare in judecata asociatia de proprietari pentru marcare locuri de parcare din cota indiviza ilegal carmenva carmenva buna ziua, M-am mutat de curand intr-un bloc nou ,apartament cumparat fara loc de parcare,fiecare avand cota indiviza de n mp din teren.domnul presedinte ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza teren in jurul blocului bsandrei bsandrei Buna ziua, In blocul in care tocmai m-am mutat, odata cu achizitionarea apartamentului am dobandit si o cota parte din terenul din jurul blocului. ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune teren comun bloc AnittaClaudia AnittaClaudia Buna seara, In primul rand rog moderatorii sa schimbe forumul in cazul in care nu m-am adresat unde trebuie. In al doilea rand va multumesc tuturor celor ... (vezi toată discuția)