avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluare somaj din concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluare somaj din concediu medical

Buna ziua

Am fost in somaj, acesta trebuia sa inceteze in 13 ianuarie 2021. In luna noiembrie am fost o saptamana in concediu medical. Am sunat la agentia de somaj si mi s-a comunicat sa transmit concediul medical pe mail. Ceea ce am si facut. In decembrie pentru ca indemnizatia de somaj era foarte mult diminuata am contactat agentia sa solicit explicatii. Mi s-a dat un nr de telefon de la contabilitate unde am sunat si am fost informat ca este incetat somajul., ca ar fi trebuit sa depun si o cerere de reluare a somajului. In final doamna a zis ca face dansa reluarea somajului. In ianuarie nu am mai primit nici un ban de la agentia de somaj si am sunat oricum sa verific si cand anume inceteaza somajul. Cu stupoare am aflat ca nu s-a reactivat somajul si ca nici nu se mai poate reactiva. Explicatii prea multe nu au putut sa-mi dea. Spune ca este obligatorie depunerea cererii, ca scrie si pe spatele carnetului de somaj dar acolo nu scrie nimic legat de incapacitatea de munca. Printre altele imi spune ca totusi "colega" a sunat si v-a trasmis sa trimiteti cerere si certificatul medical in original. In telefonul meu se vede clar ca nu am fost sunat ci doar eu am apelat acel numar. Nu au stiut sa-mi spuna unde scrie ca trebuie sa depun cerere, am cautat pe avocatnet.ro si am gasit referiri la Legea 76/2002. Aici la art 45 sunt prevazute cauzele de suspendare, inteleg ca ma incadrez la pct g). Apoi spune despre repunerea in plata pe baza de cerere in maxim 30 de zile de la incetarea motivului suspendarii si face referire la lit. b), c), e) - i), si k). Ce sa inteleg, cum se citeste corect "e) - j)", de la e) la j)? Si in cazul acesta eu incadrandu-ma la g) trebuia sa depun cerere de reluare a indemnizatiei de somaj?

Nu mai am nici o sansa sa se reia indemnizatia? Functionarii nu ar trebui sa furnizeze un minim de informatii? Salariatii de acolo trimit mail de pe adresa agentiei, fara sa se semneze. Cand suni nimeni nu stie cu cine ai vorbit, cine a trimis mailul etc. Ei chiar nu au nici o raspundere? Nici acum nu stiu cine este colega de la contabilitate si colega colegei care a vorbit cu ea. Suna anapoda dar asa pot face referire la dansele.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 18 Ianuarie 2021
Potrivit legii, repunerea în plată, după suspendarea în condițiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) și k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situației care a condus la suspendare.

e)-i) = aici intra lit.e, f, g, h. si i

In speta, trebuia depusa cerere de reluare a platii.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt nemultumita pt ca mi s-a dat respingerea cererii reluarii somajului luminitasfranciog luminitasfranciog Din somaj am gasit de lucru 1 luna de zile dupa care am depasit cele 30 de zile de depunere a actelor de somaj cu 2 zile ; dupa aceea am gasit de lucru 1 luna ... (vezi toată discuția)
Reluare indemnizatie somaj dupa incetare cim perioada determinata ionut31 ionut31 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns si anume: am fost in evidenta ajofm cu somaj indemnizat incepand cu luna mai 2013, iar la 1 martie 2014 mi s-a ... (vezi toată discuția)
Firma in faliment, ce se intampla cu cm? cucos_greta cucos_greta Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil pana in octombrie 2014. Intre timp compania la care lucram a dat faliment si a plecat din Romania (din ce am ... (vezi toată discuția)