avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In articolul dumneavoastra creati o confuzie. În ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In articolul dumneavoastra creati o confuzie. În cazul în care ...

In articolul dumneavoastra creati o confuzie.

În cazul în care persoanele care solicită stimulentul de inserție obțin venituri cu cel puțin 60 de zile înainte de încheierea concediului de creștere a copilului, acesta se acordă până în momentul în care copilul împlinește trei ani, respectiv patru ani, atunci când e vorba despre un copil cu handicap.

Asta inseamna 90 de zile inainte de a implini copilul 2, respectiv 3 ani pentru copilul cu handicap, pentru ca se considera o luna a tatalui.
Va rog sa-mi explicati rostul acestui paragraf si din ce lege l-ati luat.
Legea mentioneaza ca este vorba de 60 de zile inainte ca cel mic sa implineasca doi ani sau resprectiv 3 ani, nu 60 de zile inainte de incetarea concediului de crestere copil.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2021
michatotti, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 19 Ianuarie 2021
Postati link-ul acelui articol, ca sa ne dam seama si noi...
www.avocatnet.ro/articol_504...

Acesta este linkul cu articolul despre care am spus ca nu este corect, legea nu este asa cum este mentionat in articol.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2021
michatotti, utilizator
Si ma refer la acest paragraf:

În cazul în care persoanele care solicită stimulentul de inserție obțin venituri cu cel puțin 60 de zile înainte de încheierea concediului de creștere a copilului, acesta se acordă până în momentul în care copilul împlinește trei ani, respectiv patru ani, atunci când e vorba despre un copil cu handicap.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 111/2010
art.7
(1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizației stabilit la art. 2 alin. (2).

(2) Pentru persoanele care obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserție se acordă astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) și (2).
....

Acesta este textul de lege in vigoare la aceasta data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulentului de insertie crsulici crsulici Buna ziua, Am auzit ca, conform noii legi de la 1 iulie 2016, daca doresc sa-mi prelungesc concediul de crestere copil de la 2 la 3 ani, voi primi un ... (vezi toată discuția)
Tipurile de concedii copil Raffaello Raffaello Buna seara, Sunt insarcinata si imi doresc sa procedez in felul urmator: 1. Sa merg la servici pana in momentul nasterii (postul pe care il ocup imi ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)