avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diferență intre contractul de muncă și Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diferență intre contractul de muncă și Revisal

Un angajat semneaza un contract de munca pe un salariu brut de 4300(are contractul cu nr.de inregistrare stampila aplicata pe acesta,semnatura partilor),angajatul incearca sa acceseze un credit la o banca si cere revisalul de la angajator,acesta îi transmite revisalul in care este trecut salariul minim pe economie.Acum angajatorul transmite angajatului un act aditional la contract prin care cere angajatului sa semneze precum se mareste salariul(salariul minim) nu salariul pe care il are trecut in contract angajatul.Angajatul nu vrea sa semneze stiind ca are un salariu de 4300 si nu pe cel minim,urmeaza presiuni din partea angajatorului.Cum trebuie sa procedeze angajatul,ce cai legale trebuie sa urmeze vazand ca a fost pacalit.Pe tot timpul activitatii angajatul a primit un salariu net de 2500 net ,plus bonuri de masa,totul fiscalizat,nu la negru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:51, 19 Ianuarie 2021
Poate sesiza ITM-ul sau sa promoveze o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca in data de 14.09.2020 inceteaza suspendarea cim ... LarisaMT LarisaMT Buna ziua, Daca in data de 14.09.2020 inceteaza suspendarea CIM a unei angajate din CCC, iar salariul ei este minimul pe economie si doreste si trecerea la ... (vezi toată discuția)
Lucrez la o firma full time ,este normal ca în contractul individual ... Dani1993 Dani1993 Lucrez la o firma full time ,este normal ca în contractul individual de munca salariul brut sa fie 3300 lei și pe fluturașul de salariu emis de firma sa fie ... (vezi toată discuția)
Bonuri incluse in salariul net de em de em Este legal ca salariul net sa fie format din bani + bonuri de masa? concret salariul de baza este 2600, ar rezulta un salariu net de 1550 lei. Din acesti 1550 ... (vezi toată discuția)