avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Am nevoie de o lămurire de la un expert. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Am nevoie de o lămurire de la un expert. Firma la ...

Bună ziua. Am nevoie de o lămurire de la un expert. Firma la care am lucrat refuză să îmi elibereze adeverința de venit pentru a întra în concediu de creștere a copilului. Face aceasta pentru ca am demisionat fără preaviz pentru că nu au respectat CIM. Care este termenul legal în care ei trebuie sa îmi elibereze această adeverinta? Trebuie sa formulez o petiție la ei? Trebuie să primesc număr de înregistrare? Dacă refuză cui trebuie să mă adresez? Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
COVASA, utilizator
Cel mai recent răspuns: COVASA , utilizator 11:35, 20 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG 905/2017
art.7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
....

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă. (ITM)
Mulțumesc mult

Cornel Vasile a scris:

HG 905/2017
art.7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
....

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă. (ITM)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de încetare a cim stefan2016 stefan2016 Buna ziua, Am demisionat de la locul de munca pe data de 16.07.2019 pentru neplata salariilor de mai bine de cinci luni. Pana in momentul de fata nu mi s- a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de incetare a activitatii in vederea angajarii in alt loc de munca misha_misha77@yahoo.com misha_misha77@yahoo.com Angajatorul nu vrea sa imi elibereze adeverinta dupa ce am demisionat cu acordul partiilor, ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Plecare de la firmă fără preaviz. cum se poate intra în posesia adeverinței care se întocmește la încetarea contractului de muncă? patronul refuză s-o elibereze adriana bindea adriana bindea Baiatul meu a plecat de la o firma fara preaviz .Motivul este ca nu s-a mai inteles cu patroana pe motive financiare.Acum se angajeaza in alta parte dar are ... (vezi toată discuția)