avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună dimineața! Aș dori opinie juridică cu privire ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună dimineața! Aș dori opinie juridică cu privire la conditionarea ...

Bună dimineața!
Aș dori opinie juridică cu privire la conditionarea efectuării unui act medical de plata și efectuarea testului Covid19.
Mai precis o clinică privată unde trebuie să efectuez o colonoscopie contracost, condiționează acest act medical de efectuarea contracost a testului Covid19, în condițiile în care nu am simptome specifice în acest sens. Deasemenea Instituția medicală practică doar completarea acelui chestionar tip Covid19, la intrare în cazul consultațiilor medicale și dacă a trecut mai mult de 2 săptămâni de la ultima consultație la aceasta clinică.
Așadar, aș dori să știu :
- dacă e legal să-mi conditioneze actul medical (colonoscopie) de efectuarea testul Covid19, neavând simptome.
- dacă e legal să-mi conditioneze actul medical de plata testului Covid19.
-dacă faptele descrise constituie contravenții sau infracțiuni.
- cadrul legal care reglementează aceste fapte.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:39, 20 Ianuarie 2021
Conform ordinului ministrului sanatatii 1513 din 03.09.2020, Anexa 3, nu e legal :
[ link extern ]
[ link extern ]

"3.Internarea într-un spital, pentru oricare simptomatologie și/sau procedură/intervenție medico-chirurgicală, nu poate fi condiționată de prezentarea unui buletin cu rezultatul unui test pentru SARS-CoV-2. Evaluarea clinică și paraclinică a tuturor pacienților, în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2, se va face în condiții de precauții pentru boli cu transmitere aeriană, prin secreții respiratorii."

Pentru alte informatii , legate de rezolvarea problemei, contactati ministerul sanatatii :
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test pozitiv dupa 14 zile de izolare Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga angajatorul sa am test negativ după ce am efectuat ... Pmpmpreda Pmpmpreda Ma poate obliga angajatorul sa am test negativ după ce am efectuat perioada legală de izolare fiind confirmată pozitiv Covid-19. Cadrul legal as vrea sa il ... (vezi toată discuția)
Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile ... dritaS dritaS Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile prelungește izolarea la domiciliu încă 14 zile de la data testării?Va rog ! Care este ... (vezi toată discuția)