avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am nevoie de ajutor. Bunicii mei au murit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am nevoie de ajutor. Bunicii mei au murit in anul ...

Buna ziua,

Am nevoie de ajutor. Bunicii mei au murit in anul 2012. Dupa moartea lor nu a fost facut succesiunea. Tatal meu impreuna cu fratele lui sau ocupat de pamant dupa moartea lor. Tati din pacate in 2015 a murit. Dupa moartea lui nici eu nu am facut succesiunea, am lasat pe unchiul meu sa foloseasca terenurile. Acum a venit momentul sa intemeiez si eu familie si doresc sa fie facut succesiunea. Dar se pare ca sunt unele probleme. Unele dintre terenuri erau luate doar cu un contract de vanzare cumparare (hartiuta cu doi martori). Stiu insa ca bunicii mei plateau impozit pe terenuri si la registru agricol era inregistrat pe numele lor. ...insa cei de la primarie sunt in relatie buna cu unchiul meu. Cand am mers sa cer registrul din 2012 nu au vrut sa mi arate...mie frica ca unchiul cu ajutorul celor de la primarie a pus mana pe terenurile comune. In total vorbim despre 10 hectare... nu vreu sa ma las. Va rog mult sa ma ajutati.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Chis19 , utilizator 13:39, 20 Ianuarie 2021
Buna ziua,
Sfatul meu este sa apelati la un avocat si sa faca acesta demersurile in numele dvs., este cam incurcata situatia dvs.
Multumesc frumos. Credeti ca e posibil sa ramana el cu partea mai mare a mostenirii?
Nu stiu ce sa va spun, teoretic nu dar depinde de acte... si de aceea am spus sa apelati la avocat, acesta "se pricepe" mai bine ce sa ceara, unde sa le ceara, daca sunt intocmite legal...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
Ionut.ion, utilizator
Multumesc frumos...mie frica fiindca cum v am zis e in prietenie cu primarul si si cu avocati din oras....dar incerc. Cu ceei 18 ani de ai mei alte alternative nu preea vad...
Puteti apela la un avocat din alta localitate, nu trebuie sa fie din aceeasi localitate.
Sau la un avocat consultant de pe acest site, gasiti o pista cu acestia mai jos
www.avocatnet.ro/Avocat-din-...

Alte discuții în legătură

Revendicare mostenire bunici ancaduma ancaduma Buna ziua, Va supun atentiei problema mea, poate gasesc o cale juridica de rezolvare. In urma decesului bunicilor mei nu s-a facut succesiune. Bunicii mei ... (vezi toată discuția)
Succesiune încurcată. cum sa procedez? giv giv Buna seara. Sunt in următoarea situație: Mama mea trăiește, are 70 de ani. Ea a avut 4 frați. 2 au murit de mici in anii 40 si 50. Unul a murit in ... (vezi toată discuția)
Istoric proprietari teren extravilan AlinBR AlinBR Ca o scurta introducere doresc sa precizez că m-am nascut la sat iar apoi am plecat la studii si nu am mai revenit pana acum 2 ani cand m-am mutat din nou in ... (vezi toată discuția)