avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nud proprietar - eligibil pentru programul Noua Casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nud proprietar - eligibil pentru programul Noua Casa sau nu?

Buna ziua,

In urma cu 15 ani, bunicii sotului meu au autentificat un contract vanzare-cumparare la notar prin care acesta devine nud proprietar asupra locuintei acestora. Este mentionata clauza de intretinere pentru bunici - proprietarii anteriori (intre timp au decedat) si drept de uzufruct viager pentru parinti (fiica si ginerele bunicilor).

Noi dorim sa aplicam pentru programul Noua Casa, unde una dintre conditiile de eligibilitate este:

la data solicitarii creditului garantat, declara pe propria raspundere fie ca nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie ca detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobândita prin orice alt mod decât prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 mp;

*Locuinta in cauza are 80 mp.

Am vrea sa stim daca din punct de vedere legal avem vreo posibilitate de interpretare a acestei clauze, dat fiind ca sotul meu nu este proprietarul de fapt al locuintei pe durata vietii parintilor si nu are drept de locuire acolo.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
IAGeorgiana, utilizator

Alte discuții în legătură

Prima casa alexxa81 alexxa81 Buna seara, Poate ma ajutati intr-o problema!!!! Vreau sa aplic pt programul prima casa dar nu stiu daca ma incadrez la art.1 alin.2 din OUG nr.60/2009: \\" ... (vezi toată discuția)
Prima casa Mara26111985 Mara26111985 Buna ziua. Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem la prima casa, dar avem o situatie mai speciala si nu stim daca ne incadram. El a primit mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Codebitor in programul prima casa Eugenia-Gisela Eugenia-Gisela Buna ziua, Va rog frumos, daca se poate, sa-mi raspundeti si mie la o intrebare legata de programul prima casa: [b]daca sotul meu a solicitat si a primit ... (vezi toată discuția)