avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua .ce as putea sa fac in cazul in care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua .ce as putea sa fac in cazul in care patronul imi blocheaza ...

Buna ziua .ce as putea sa fac in cazul in care patronul imi blocheaza concediile medicale in firma si nu m-i l-ea platit din luna octombrie.mentionez ca sunt la urgenta.multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreea Elena 95 , utilizator 16:08, 20 Ianuarie 2021
Sesizati Casa de Asigurari de Sanatate sau actionati in instanta.
Casa de asigurări ma trimite la firma
Alte soluții nu mai sunt...doar in instanta
Itm-ul nu ar putea rezolva nimic?
Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate

Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contravenții faptele săvârșite prin încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36 alin. (3), refuzul nejustificat de plată a indemnizațiilor și/sau calculul și plata eronată a indemnizațiilor, precum și încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36^1 lit. b).
....

Art. 48
(1) Contravențiile prevăzute la art. 47 se sancționează după cum urmează:
a) cele prevăzute la alin. (1) și (2), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
......

Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu am copiile de la concediile medicale as putea sa merg cu ele la casa de asigurări?din octombrie si până astăzi patronul nu ma anunțat in nici un fel ca nu a trim concediile.
Doar a sp ca nu s-au virat banii de la casa de asigurari
Mergeti la Casa de Asigurari si arati-le si legea.

Alte discuții în legătură

Bună ziua,din data de 1 aprilie am intrat în concediu prenatal, ... Anacostache Anacostache Bună ziua,din data de 1 aprilie am intrat în concediu prenatal, astăzi trebuia să incasez banii dar patronul mi-a spus că nu îmi dă nimic până nu ia ... (vezi toată discuția)
Refuzul platii concediului medical marcomira marcomira ,patronul meu refuza sa imi plateasca concediul medical din luna octombrie ,si suntem in luna ianuarie,avand in vedere ca sunt in concediu de risc maternal,ce ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza plata concediilor medicale elena balan elena balan in anul 2011 am revenit la munca dupa ce am stat in concediu de ingrijire copil, dupa 2 luni am ramas insarcinata din nou si am intrat in concediu de risc de ... (vezi toată discuția)