avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de pierderea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de pierderea avansului ...

Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de pierderea avansului in cadrul unei PROMISIUNE DE VÂNZARE -CUMPARARE.
S-a mentionat ca in mod particular, numai pentru situatia in care Promitentul-Cumpărător nu procedează la semnarea Contractului de vânzare din motive de neindeplinire a criteriilor de eligibilitate pentru acordarea unui credit bancar pentru achizitia Proprietatii Imobiliare datorita intervenirii unor modificari legislative/de politica bancara care au afectat acordarea unui credit pentru plata diferentei de pret, intre momentul semnarii prezentei Promisiuni si momentul semnarii contractului de vanzare, Promitentul-Vânzător va avea dreptul de a reţine cu titlu de clauză penală (așa cum este definită la art. 1538 din Codul civil) echivalentul Avansului 1 din Prețul de Vânzare (27000 EURO)
Nu inteleg cum am putea defini "modificari legislative/de politica bancara care au afectat acordarea unui credit". Desi la acest moment avem deja o simulare de credit consideram ca nu putem sa anticipam care urmeaza sa fie conditiile bancii la momentul semnnarii contractului astfel incat riscam sa nu mai fim eligibili pentru un credit
Sunt situatii pe care nu le putem anticipa ca de pilda micsorarea plafonul de indatorare al bancii , aspecte legate de firma de evaluare sau pur si simplu motive de impas financiar,
Ma poate ajuta cineva cum as putea sa pun definesc mai bine acel paragraf ?

Alte discuții în legătură

Restituire avans antecontract imobil nou carmen1978 carmen1978 In anul 2008 am contractat un apartament cu 2 camere in Brasov cu pretul de 91.500 euro platind un avans de 19.000 euro.In prezent nici o banca nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Despre promisiunea de vanzare cometto cometto Buna ziua, In cazul unei promisiuni de vanzare facuta de P-C catre P-V sunt normale urmatoarele aspecte : 1. Promitentul Cumparator sa poata folosi liber ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate ... Torx Torx Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate de vanzator in care este stipulat pretul vanzarii \"X\" EUR in echivalent lei la cursul BNR din ... (vezi toată discuția)