avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... despagubiri pt. lipsa de profesionalism
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

despagubiri pt. lipsa de profesionalism

Va rog sa ma consiliati privind intentia mea de a da in judecata o agentie nationala care m-a acuzat de dubla finantare, tentativa de frauda si m-a contestat la Comisia Europeana printr-un mesaj tendentios prin care se sugera ca ceea ce am facut este "is a suspicion of some kind of fraud".
Doresc sa mentionez ca raspunsul final de la agentie mentioneaza ca a fost o neintelegere. Totodata, din modificarile din organigrama agentiei deduc ca persoana care m-a indus in eroare in actiunile mele (moderatoarea forumului agentiei) a fost demisa.
Am sansa sa obtin despagubiri avand in vedere faptul ca datorita amenintarilor persoanei de mai sus ca e posibil sa restitui grantul obtinut si alte atacuri la persoana, am avut o serie de probleme de sanatate, culminand cu o criza de panica (distonie neurovegetativa), inregistrata la serviciul de urgente?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:10, 3 Ianuarie 2010
Parerea mea este ca puteti formula o actiune la instanta civila, actiune prin care cereti persoanelor in cauza despagubiri( daune ) morale, facand si dovada modului in care ati avut de suferit.
Multumesc pt raspuns. As dori insa, daca se poate, cateva recomandari privind formularea actiunii (model orientativ). Sa inteleg ca voi face referire doar la persoanele in cauza (director+responsabil de actiune- moderator), nu la intreaga agentie?Am sanse fara avocat?Aceasta actiune presupune achitarea de taxe?
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru raspunderea civila delictuala indirecta a unei societatii comerciale care cauzeaza prejudiciu, prin prepusii sai, unor terte persoane (art.1000 alin.3 C.civ.), gasiti un articol aici:

www.avocatnet.ro/content/art...
cermak gruianu a scris:

Pentru raspunderea civila delictuala indirecta a unei societatii comerciale care cauzeaza prejudiciu, prin prepusii sai, unor terte persoane (art.1000 alin.3 C.civ.), gasiti un articol aici:

Multumesc pt link. Doresc sa precizez faptul ca e vorba de o agentie nationala din cadrul Ministerului Educatiei...

Alte discuții în legătură

Raspundere civila delictuala alexstanescu alexstanescu 1.pot parintii unui minor care a suferit o paralizie in urma unei altercatii cu un coleg ce l-a imbrancit pe scari sa ceara daune morale pentru copil si de ... (vezi toată discuția)
Se poate chema în garanție într-o procedură de insolvență faliment ? neamtu 2 neamtu 2 o firmă este în insolvență - faliment din vina terțului . În acest sens sunt expertize ,documente ,însușite de cei înscriși în tabelul definitiv ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala a angajatului C_CRISTINA C_CRISTINA Un angajat- sef punct de lucru al unei societati, nu a indeplinit dispozitiile interne ale patronului, motiv pentru care foarte multe lucrari nu au fost ... (vezi toată discuția)