avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de 8 ore la 4 ore de munca prestata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de 8 ore la 4 ore de munca prestata

Buna seara,
Pana in luna Decembrie am fost angajat la o companie (livrare de mancare) cu contract pe 2 ore, eu lucram part-time 3-4 ore/zi pentru ca nu puteam mai mult. Din luna Ianuarie au schimbat regulamentul si ne obliga sa ne facem contract la 8 ore, am posibilitatea si pe 4 ore, dar, Doar daca sunt angajat in alta parte sau student. Eu momentan nu am gasit un alt loc de munca part time si vreau sa stiu daca legal au voie sa ne oblige sa platim cartea de munca la 8 ore fara sa ne angajeze si pe 4 ore. Eu unu nu fac abuz asa cum faceau alti curieri cu contract pe 1-2 ore si lucrau 10ore zi de zi, pot dovedi prin raportul de ore lucrate si pur si simplu este imposibil pentru mine sa lucrez mai mult de 4 ore. La 8 ore ar insemna sa vin cu bani de acasa pentru carte de munca.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:08, 20 Ianuarie 2021
Va obliga sa platiti contributiile pentru 8 ore ???
Ma "obliga" in ghilimele, daca doresc sa continui activitatea. Scuze de exprimare. Eu doresc sa continui activitatea dar nu imi pot permite sa platesc cartea de munca aproape cat un salariu minim lunar pentru ca atat fac eu pe luna

Cornel Vasile a scris:

Va obliga sa platiti contributiile pentru 8 ore ???

Puteti sesiza ITM-ul/ANAF-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pontam sambata? hgabi hgabi Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13. Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)
Contractul part-time andreypopa87 andreypopa87 Buna ziua, Pe langa un contract de munca de 8 ore pe zi/ 40 ore/saptamana, as putea detine si un contract part time de 8 ore/saptamana? Care este salariul ... (vezi toată discuția)
Program part time 20ore/sapt, minim 2 ore/zi - pot lucra când vreau? TotoTitus TotoTitus Bună ziua, m-am angajat, student fiind la o firmă cu contract part-time, ca şi programator. Cei care cunosc despre domeniul IT, ştiu înclinaţia ... (vezi toată discuția)