avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract intre firma din Romania si Franta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract intre firma din Romania si Franta

Buna seara! Exista o firma in Franta care ma poate ajuta cu un import din America. Eu am firma in Romania. Intrebarea mea este daca as putea sa fac la notar un fel de contract intre firma mea si firma din Franta, pentru a fi sigura ca daca le dau lor bani sa faca comanda in America, acestia nu o sa fie furati ( la fel si marfa). Ce as putea face in aceasta situatie din punct de vedere legal, pentru a avea o garantie?
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 14:18, 21 Ianuarie 2021
Nu este obligatoriu să încheiați la notar acest contract, dar este foarte bine să existe un contract agreat, care să prevadă toate condițiile necesare: cum faceți plata, în cât timp vor executa obligația de a importa produsul sau produsele din America, penalități de întârziere ș.a.m.d.

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa export marfa in china gughi88 gughi88 Doresc sa fac un export de marfa in china(un anume ulei). Cum ar trebuii sa procedez.daca importatorul imi da tzeapa?Poate ca se razgandeste si zice ca nu-i ... (vezi toată discuția)
Dreptul la asigurarea in romania a service-ului pentru un produs cumparat in romania laur50 laur50 Am cumparat in Romania un ultrabook care s-a defectat la 3 zile de cand a iesit din garantie. Nici vanzatorul si nici reprezentanta in Romania a ... (vezi toată discuția)
Garantie de la producator la consumator radulucian 22 radulucian 22 Buna ziua! DAca un distribuitor vinde marfa in piata, in contract uc un importator, producator, produse cu garantei 24 luni/ Cine raspunde de garantie in ... (vezi toată discuția)