avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am cerut o adeverinta de la angajator care îmi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am cerut o adeverinta de la angajator care îmi trebuie la banca, ...

Am cerut o adeverinta de la angajator care îmi trebuie la banca, si au trecut acolo ca nu am carte de munca într-adevăr știu ca carte de munca fizic nu se mai da de mult dar știam de cartea electronica ,angajatorul însă mi a spus ca n am carte de munca nici în format electronic ,ca se lucrează pe contract, ca asa e peste tot și ca nu mai exista nici măcar carte de munca în format electronic.Este adevărat? Si cum îmi pot afla vechimea in munca pana în prezent de la toți foștii angajatori ?
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2021
Chiva53, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:04, 21 Ianuarie 2021
Este adevarat .. nu exista carnet de munca electronic.

Pana la data abrogarii Decretului nr.92/1976, respectiv 01.01.2011, vechimea in munca si specialitate se probeaza cu carnetul de munca sau cu adeverinte de vechime in cazul in care nu s-a intocmit carnet de munca..

Incepand cu data 01.01.2011, constituirea vechimii in munca se face in baza adeverintelor de vechime eliberate exclusiv de catre angajatori, obligatie legala instituita potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării”.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, de curand am obtinut un post la un spital de stat ... Elena 0294 Elena 0294 Buna ziua, de curand am obtinut un post la un spital de stat si mi se cere la angajare adeverinta de vechime in munca. Eu am doar revisalul de la fosturile ... (vezi toată discuția)
Cum se poate verifica vechimea de munca pana prezent???,stiut ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Cum se poate verifica vechimea de munca pana prezent???,Stiut faptul ca nu este deja carnet de munca si Romtelecom unde apartine dupa atatea schimbar ???,Este ... (vezi toată discuția)
Crtea de munca stefancujba stefancujba ce se intimpla cu cartile de munca dupa trecera in format electronic. (vezi toată discuția)