avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, de curand am obtinut un post la un spital ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, de curand am obtinut un post la un spital de stat ...

Buna ziua, de curand am obtinut un post la un spital de stat si mi se cere la angajare adeverinta de vechime in munca. Eu am doar revisalul de la fosturile locuri de munca si voiam sa stiu daca e suficient doar revisalul sau la stat pentru angajare se cere neaparat si acea adeverinta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elena 0294 , utilizator 12:03, 17 Iunie 2021
Munca prestata in temeiul contractelor individuale de munca, astfel cum este reglementat in art.16 alin.(5) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, constituie vechime in munca. Pana la data abrogarii Decretului nr.92/1976, respectiv 01.01.2011, vechimea in munca se probeaza cu carnetul de munca sau cu adeverinte de vechime nu se justifica in situatia in care nu s-a intocmit acrnet de munca/s-a pierdut carnetul de munca.

Dupa 01.01.2011, constituirea vechimii in munca se face in baza adeverintelor de vechime eliberate exclusiv de catre angajatori, obligatie legala instituita potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării”.

Extrasul revisal nu se substituie/nu vine in completarea adeverintelor de vechime.
Multumesc frumos, o zi buna!
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2021
Elena 0294, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate verifica vechimea de munca pana prezent???,stiut ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Cum se poate verifica vechimea de munca pana prezent???,Stiut faptul ca nu este deja carnet de munca si Romtelecom unde apartine dupa atatea schimbar ???,Este ... (vezi toată discuția)
Am cerut o adeverinta de la angajator care îmi trebuie la banca, ... Chiva53 Chiva53 Am cerut o adeverinta de la angajator care îmi trebuie la banca, si au trecut acolo ca nu am carte de munca într-adevăr știu ca carte de munca fizic nu se ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime liliigretz liliigretz Adeverinta de vechime pentru un angajat se elibereaza pe toata perioada lucrata intr-o unitate sau numai pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent? Mentionez ... (vezi toată discuția)