Buna ziua, de curand am obtinut un post la un spital de stat si mi se cere la angajare adeverinta de vechime in munca. Eu am doar revisalul de la fosturile locuri de munca si voiam sa stiu daca e suficient doar revisalul sau la stat pentru angajare se cere neaparat si acea adeverinta. Multumesc!
Munca prestata in temeiul contractelor individuale de munca, astfel cum este reglementat in art.16 alin.(5) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, constituie vechime in munca. Pana la data abrogarii Decretului nr.92/1976, respectiv 01.01.2011, vechimea in munca se probeaza cu carnetul de munca sau cu adeverinte de vechime nu se justifica in situatia in care nu s-a intocmit acrnet de munca/s-a pierdut carnetul de munca.
Dupa 01.01.2011, constituirea vechimii in munca se face in baza adeverintelor de vechime eliberate exclusiv de catre angajatori, obligatie legala instituita potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării”.
Extrasul revisal nu se substituie/nu vine in completarea adeverintelor de vechime.