avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... daca sunt in șomaj si mi-au spus sa fac un curs de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

daca sunt in șomaj si mi-au spus sa fac un curs de formare profesionala ...

daca sunt in jomaj si miau spus sa fac un curs de formare profesionala si refuz pot sami ia somajul
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 21 Ianuarie 2021
Da, dacă refuzați vi se sistează șomajul.

36.Întrebare: În ce situaţii încetează plata indemnizaţiei de şomaj?
Răspuns:
Plata indemnizației de șomaj încetează în următoarele situații:
e) la data refuzului nejustificat de a participa la servicii pentru stimularea ocupării şi de formare profesională sau la data întreruperii acestora din motive imputabile persoanei;
[ link extern ]

De ce ați refuza un curs care vă poate ajuta să vă găsiți mai ușor un loc de muncă plătit mai bine decât cu minimul? Orice calificare dobândită prin astfel de cursuri vă crește valoarea pe piața muncii. Diplomele eliberate de stat sunt recunoscute și în Uniunea Europeană, iar diferența de plată dintre calificați și necalificați e semnificativă.
Alții ar plăti să le facă și nu au unde, iar dvs. refuzați unul gratuit... Nu e bine. Mai târziu o să vă pară rău.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2021
Emilika40, utilizator
banuiesc ca acel curs e gratuit, de ce ati refuza sa il faceti ?aveti apoi sansa sa faceti un ban daca invatati ceva, [uteti sa va gasiti mai usor de munca.
Nu vreti sa va creasca sansele sa va gasiti de munca sau va ajung banii din somaj? aveti apoi sansa sa faceti un ban daca invatati ceva, puteti sa va gasiti mai usor de munca.
Legea 76/2002
art.44
Încetarea plății indemnizațiilor de șomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
....
e) la data refuzului nejustificat de a participa la servicii pentru stimularea ocupării și de formare profesională sau la data întreruperii acestora din motive imputabile persoanei;
....

Prin refuz nejustificat, prevăzut la art. 44 lit. d) și e) din lege, se înțelege situația în care beneficiarul indemnizației de șomaj nu acceptă soluțiile legate de încadrarea în muncă sau, după caz, calificarea ori recalificarea sa, oferite pe baza consilierii sau medierii, precum și situația în care nu a prezentat dovada prevăzută la art. 41 alin. (1^2) din lege. ( dovada participării lor la programe de formare profesională a căror finanțare este asigurată din asistența financiară nerambursabilă primită de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, prin intermediul Fondului european de dezvoltare regională, Fondului social european și Fondului de coeziune)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai primesc indemnizatia de somaj daca nu particip la cursuri de recalificare? GotcuIoan GotcuIoan Daca cineva se afla in somaj,este obligat sa faca cursuri oferite de Biroul de Somaj Local,deoarece persoana care se afla in somaj,in plata este in ... (vezi toată discuția)
Buna seara! numele meu este arpad si as dori sa imi raspundeti ... Arpad76 Arpad76 Buna seara! Numele meu este Arpad si as dori sa imi raspundeti la o intrebare: Sunt in somaj din data de 01.01.2020 si am fost obligat sa semnez pentru un curs ... (vezi toată discuția)
Somaj- cursuri de recalificare elensita elensita Am fost profesor pana in august 2011, iar acum, datorita sistemului, nu am prins post si, drept urmare mi-am depus dosarul la somaj.Doresc sa stiu in cat timp ... (vezi toată discuția)