Buna seara! Numele meu este Arpad si as dori sa imi raspundeti la o intrebare: Sunt in somaj din data de 01.01.2020 si am fost obligat sa semnez pentru un curs de reconversie profesionala. Somajul s-a prelungit de la 1 an la 1 an si 3 luni din cauza pandemiei (ian,feb,mar.). Am fost sunat sa ma prezint marti la curs mai avand 2 luni de somaj, cursul fiind de 3 luni.
Daca nu ma voi prezenta la curs pe cele 2 luni mi se va taia somajul?
Mentionez ca mai am si salarii compensatorii pe langa somaj pana la sfarsitul anului cand imi voi depune dosarul de pensie. Va rog frumos sa imi raspundeti cat mai repede posibil, multumesc!
Legea 76/2002
art.44
Încetarea plății indemnizațiilor de șomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
....
e) la data refuzului nejustificat de a participa la servicii pentru stimularea ocupării și de formare profesională sau la data întreruperii acestora din motive imputabile persoanei;
.....
Prin refuz nejustificat, se înțelege situația în care beneficiarul indemnizației de șomaj nu acceptă soluțiile legate de încadrarea în muncă sau, după caz, calificarea ori recalificarea sa, oferite pe baza consilierii sau medierii, precum și situația în care nu a prezentat dovada participării lor la programe de formare profesională a căror finanțare este asigurată din asistența financiară nerambursabilă primită de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, prin intermediul Fondului european de dezvoltare regională, Fondului social european și Fondului de coeziune, sau, după caz, dovada participării la examenul de absolvire a acestora.
Somaj
i_ina
Va rog sa imi spumeti care este baza legala pentru care un somer indemnizat este obligat sa participe la unul din cursurile gratuite de reconversie ... (vezi toată discuția)