avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara!! Unde trebuie sa fac o sesizare în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara!! Unde trebuie sa fac o sesizare în legătură cu ...

Bună seara!! Unde trebuie sa fac o sesizare în legătură cu Asociația de Proprietari? M.am debranșat de la centrala termica de furnizare a apei calde și căldură MINTIA din Deva,si mi.am montat centrala de apartament începând din luna 1 Octombrie 2020 (Am făcut cerere către Asociația de proprietari scoțându.ma de la apa calda și căldură). Deci,,, de la 1 Octombrie având centrala montata!!De 3 luni de zile îmi baga bani pe tabel pentru încălzire. Unde trebuie sa fac sesizare ca să nu mă mai cert cu Doamna de la Asociație?
Cel mai recent răspuns: Lya50 , utilizator 11:36, 25 Ianuarie 2021
Prima data la presedintele de asociatie.
Art. 28 din legea 196/2018
(3)Proprietarii din condominii au dreptul sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, dupa caz, sa o conteste in scris in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda, in scris, la contestatie in termen de 10 zile de la primirea acesteia. (4)In cazul in care presedintele sau administratorul nu ia toate masurile necesare in scopul facilitarii accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociatiei de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv si cenzorul/comisia de cenzori. In situatia nesolutionarii sau a solutionarii necorespunzatoare a solicitarilor notificate in termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevazute la art. 10.

Daca nu se rezolva, va puteti adresa primariei, cu o reclamatie, conform art. 102 din aceeasi lege .
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2021
latka, utilizator
Initial sesizati oficial presedintele de asociatie de proprietari,care are obigatia sa raspunda in termne de 10 zile
Daca nu solutionati la nivelul asociaieid e proprietrai,sesizati oficial servciul specializat din primaria teritoriala
Aveti avizul de renunțare la încălzirea centralizată de la furnizorul local de termoficare?
Bună ziua!! Am făcut Cerere scrisa către Asociația de Locatari, specificând ca ma debransez de la termoficare! Și am dus și copie de la verificarea centralei montate( ISCIR).

Danielcc a scris:

Aveti avizul de renunțare la încălzirea centralizată de la furnizorul local de termoficare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de debranșare - probleme cu conducerea asociației de proprietari Madalin007 Madalin007 Bună seara.Madalin Ciuca este numele meu si locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje si sase scari situat in sectorul 4 .Apartamentul se afla la etajul 9 din 10.iar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua cine poate să-mi răspundă la citeva nelămuriri ... R-ix R-ix Bună ziua cine poate să-mi răspundă la citeva nelămuriri dacă nu locuiesc într-un ap.de ce sunt băgat la intreținere cu o persoană având in vedere ... (vezi toată discuția)
Calcularea costurilor de intretinere in cazul debransarii radulescuramona radulescuramona as dorii sa va prezint urmatoare situatie: m-am debransat de la sistemul public de incalzire, alegand varianta centralelor termice de apartament in ... (vezi toată discuția)