avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua!In data de 16 septembrie 2009 sotul meu a parasit domiciliu iar in 5 octombrie a depus cererea de divort,pe motiv ca in ultimul timp nu me-am mai inteles.Nu am stiut ce s-a intamplat pana pe data de 28 decembrie cand m-am trezit la usa cu sotul celei cu care a plecat sotul meu.Inainte de acest episod am consultat un avocar care m-a sfatuit sa fac cerere reconventionala dar nu stiam ca el a plecat cu o femeie.Inca nu am depus reconventionala.Credeti ca ar trebui trecut si acest aspect in cerere,inca nu am apucat sa vb cu avocata mea despre acest lucru.Acum eu am martori ca ei sunt impreuna de aproape un an si planuiau sa plece fara sa tina cont ca avem o fetita de 9 ani.As vrea sa spun ca nu am avut probleme in casnicie,intotdeauna ne-am inteles.
Cel mai recent răspuns: danaanca , utilizator 17:50, 28 Februarie 2010
Nu cred ca are vreo importanta aceasta cerere reconventionala , prin care dvs solicitati desfacerea casatoriei din vina sotului ... cel mai bine ar fi sa se solicite desfacerea casatoriei cu acordul sotilor daca continuarea acesteia nu mai este posibila.
Cererea reconventionala prin care solicitati divortul din culpa exclusiva a sotului, dovedita, va conduce la recuperarea integrala a cheltuielilor de judecata (onorariu avocat, taxe timbru).
Succes! ;)
Va multumesc pt raspunsuri! Ce se intampla daca sotul nu se prezinta la proces?El este reclamantul si a zis ca nu se prezinta ,va veni doar avocatul.
In aceasta ultima situatie invocata de dvs(lipsa sotului de la judecata).in cazul in care introduceti cerere reconventionala,se va admite cererea dvs(actiunea reconventionala). si va fi respinsa actiunea principala(cea introdusa de sot)ca nesustinuta(ca si in situatia in care nu depuneti cerere reconventionala).
Ma raliez intrutotul celor sustinute anterior de distinsa d-na avocat("cora 2006")
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Daca nu se prezinta sotul reclamant in procesul de divort, personal si acesta nu se afla in niciunul din cazurile prevazute de art. 614 C.pr.civ. si nici nu aduce dovada imposibilitatii de a se fi prezentat in fata instantei datorita unei incapacitati fizice (boala, de ex.) atunci actiunea principala se va respinge ca nesustinuta. Daca nu doriti sa divortati, la momentul in care se invoca aceasta exceptie, puteti renunta la judecarea cererii reconventionale, daca ati facut-o deja, si astfel procesul de divort inceteaza a mai fi solutionat. ;)

Alte discuții în legătură

Divort nanum nanum am si eu o problema si am nevoie de sfaturile d-voastra. sunt casatorita de 20 de ani si am si un copil minor . datorita neintelegerilor sotul meu a introdus ... (vezi toată discuția)
Este posibil asa ceva- actiuni respinse, sunt divortat sau nu ? dodorel62 dodorel62 Am o problema deosebita la care doresc sa primesc un raspuns concret - In data de 10.05.2011 am chemat in judecata de divort in calitate de reclamant pe ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)