avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Pensionar, Va rog sa-mi spuneti ce șanse ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Pensionar, Va rog sa-mi spuneti ce șanse am într-un ...

Buna ziua,
Pensionar,
Va rog sa-mi spuneti ce șanse am într-un proces cu autoritățile statului(ministerul muncii,guvern, casa națională de pensii,etc),cu privire la majorarea punctului de pensie cu 40% conform legii.
Mentionez ca as vrea sa actioneze in instanta ca persoana fizica , nu ca asociație sau grup de pensionari.
Am vreo sansa sa ma reprezint singur în fața instanței sau este mai nimerit să fiu reprezentat de către un avocat?
In speranta ca ma puteti îndruma va sunt recunoscător.
O zi bună!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 24 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu va obliga nimeni sa va luati avocat!
Daca cunoasteti legislatia in domeniu si procedurile, aveti toate sansele.
De altfel si daca te imbolnavesti, nu esti obligat sa mergi la doctor... te apuci si citesti si iti administrezi tratamentul pentru a te insanatosi!

Asa este si cu avocatul.
Va puteti "reprezenta" ( de fapt corect este: prezenta!) singur in fata instantei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
in acest moment este în vigoare Ordonanța de Urgență dată de Guvernul Orban care prevede majorarea punctului de pensie cu 14% de la 1 septembrie 2020. PSD, fără majoritate parlamentară nu mai poate impune în Parlament majorarea cu 40%.

[ link extern ]

in realitate nu aveti sanse, asa ca ati plati avocatul degeaba.
Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti intr-un astfel de litigiu.

Majorarea pensiilor cu 40% este constituțională – decizie CCR
[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista posibilitatea de a recupera taxa cass retinuta abuziv ... eugen paun eugen paun exista posibilitatea de a recupera taxa cass retinuta abuziv pe tot anul 2023 pensiilor mai mari de 4000 ? (vezi toată discuția)
Situatie neplacuta klaudio klaudio Buna ziua....as avea nevoie de niste raspunsuri...Am tot citit pe aici in speranta ca pot gasi ceva asemanator dar cu cit citesc mai mult cu atit mai mult nu ... (vezi toată discuția)
Pot renunta la avocat pt. a ma putea reprezenta singur? Victor0101 Victor0101 Buna ziua. As dori sa stiu daca pot renunta la avocat la urmatorul termen pt. a ma reprezenta singur (este vorba de recurs). In cazul in care ma pot ... (vezi toată discuția)