avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... exista posibilitatea de a recupera taxa cass retinuta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

exista posibilitatea de a recupera taxa cass retinuta abuziv ...

exista posibilitatea de a recupera taxa cass retinuta abuziv pe tot anul 2023 pensiilor mai mari de 4000 ?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 20:31, 11 Ianuarie 2023
Se restituie doar incepand cu 28.12.2022 plus pentru ianuarie. Decizia CC nr. 650/ 2022 a fost publicata in MO nr. 1262/ 28.12.2022, data de la care se poate restitui suma incasata drept CASS.
Gasiti aici comunicatul CNPP: [ link extern ]
Nu se poate recupera nici in instanta cu ajutorul unui avocat bun???de ce nu ar avea sanse ???asta era intrebarea mea...stiu ca statul nu da decit decembrie si ianuarie...eu vroiam sa stiu daca exista vreo modalitate de a recupera si pe tot anul in instanta cu ajutorul unui avocat
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2023
eugen paun, utilizator
Legea CC spune ca deciziile sale se aplica de la data publicarii in MO. Nu cred sa gasiti un avocat care sa se angajeze ca va castiga daca deschideti actiune in instanta. Cheltuiti banii degeaba.
am gasit deja un avocat cu multa experienta in astfel de spete care considera ca va reusi sa cistige procesul pentru recuperarea cass pe 2022....chiar a specificat ca aceasta taxa cass din moment ce este abuziv retinuta conform deciziei ccr nu are statul un argument juridic ca sa nu o returneze.....este acelasi avocat cu care am reusit sa imi cistig drepturi ignorate de casa de pensii la calcularea pensiei ....hotarire definitiva ,fond si apel pentru sporuri pe care casa de pensii nu le considera cu caracter permanent ....deci am toate motivele sa am incredere in priceperea avocatului si sa spun ca nu cheltui nici un ban degeaba....am postat aici primul comentariu doar din curiozitatea de a vedea cum priveste aceasta problema un site ca al dumneavoastra.....
Site-ul nu priveste problema nicicum , el doar gazduieste useri care pun intrebari si useri sau consultanti care doresc sa raspunda . In Constitutia Romaniei se prevede , la art 147(4) , ca “ Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei . De la data publicarii , deciziile sunt general obligatorii si AU PUTERE NUMAI PENTRU VIITOR “ . Acestea fiind spuse , concluzionati singur . Daca totusi vreti sa mergeti pe mana avocatului , va rugam sa aveti bunavointa sa postati rezultatul actiunii in instanta . Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass retinut din pensie. cum se pot recupera sumele retinute ... Carmen.D Carmen.D CASS retinut din pensie. Cum se pot recupera sumele retinute din pensie pentru CASS? Este necesara actiune individuala in justitie? (vezi toată discuția)
Retinere abuziva contributie la fondul de sanatate din pensie. ... iordana1900 iordana1900 Retinere abuziva contributie la fondul de sanatate din pensie. Buna ziua si La Multi Ani! In data de 28 decembrie 2022, în Monitorul Oficial nr. 1262, a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, referitor la decizia ccr de declarare ca neconstitutionala ... dsubti dsubti Buna ziua, referitor la decizia CCR de declarare ca neconstitutionala a retinerii CAS ptr pensii mai mari de 4000 lei, stiti cumva cum se va aplica? Se pot ... (vezi toată discuția)