avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, referitor la decizia CCR de declarare ca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, referitor la decizia CCR de declarare ca neconstitutionala ...

Buna ziua, referitor la decizia CCR de declarare ca neconstitutionala a retinerii CAS ptr pensii mai mari de 4000 lei, stiti cumva cum se va aplica? Se pot cere sumele retinute din ianusrie 2022 sau doar de cand a fost publicata decizia in Monitor. Stiti daca a fost publicata? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: dsubti , utilizator 01:44, 10 Ianuarie 2023
Decizia CC nr. 650/ 2022 s-a publicat in MO nr. 1262/ 15.12.2022
Efectiv, pe talonul de pensii, nu va mai aparea din luna februarie si se vor da si sumele corespunzatoare lui ianuarie 2023 si pe decembrie, incepand cu 16..12.2022.
Gasiti comunicatul CNPP aici: [ link extern ]
Multumesc mult ptr lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass retinut din pensie. cum se pot recupera sumele retinute ... Carmen.D Carmen.D CASS retinut din pensie. Cum se pot recupera sumele retinute din pensie pentru CASS? Este necesara actiune individuala in justitie? (vezi toată discuția)
Dupa decizia ccr provind necosntitutionalitatea retinerii cas ... romeo bratu romeo bratu Dupa decizia CCR provind neconstitutionalitatea retinerii CAS din pensie prin ordonanta de urgenta, care aunt caile legale pentru recuperarea sumele retinute ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea de a recupera taxa cass retinuta abuziv ... eugen paun eugen paun exista posibilitatea de a recupera taxa cass retinuta abuziv pe tot anul 2023 pensiilor mai mari de 4000 ? (vezi toată discuția)