avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In cazul in care o persoana si-a retras ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In cazul in care o persoana si-a retras semnatura ...

Buna ziua! In cazul in care o persoana si-a retras semnatura de la o intelegere la un avocat, cu mai multe persoane, mai este valabila intelegerea? Adica persoana si-a retras semnatura, si in cazul de fata, celelalte semnaturi din partea celorlalti membrii mai sunt valabile?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:15, 31 Ianuarie 2021
Încercați sa explicați despre ce fel de intelegere e vorba,a fost făcută la av sau notar,ce prevedea înțelegerea respectivă, ce intelegeti prin si-a retras semnătură etc.
Situatia sta in felul urmator. Dupa moarta tatalui meu, eu impreuna cu sora mea, fratele meu si mama mea am mers la un avocat pentru a cadea de acord la impartirea mostenirii tatalui ( un hectar de teren si o casa ). Eu si sora mea voiam sa cedam partea de la casa in favoarea fratelui meu cu o conditie data de sora mea, aceasta voia o jumatate din hectarul respectiv. Aceasta conditie avea o data limita care nu s-a respectat, urmand ca aceasta sa-si retraga semnatura. Si ma intereseaza daca mai este valabil respectivul act, daca sora mea s-a retras, ca sa stiu daca semnatura mea inca mai este valabila.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezbaterea succesiunii ( aceptarea, impartirea, renuntarea, cedarea, etc.) se face la notar, nu la avocat.
Tare ma tem ca nu are nicio valoare pentru niciuna dintre parti ceea ce ati semnat la avocat.
Este vorba despre o ,, conventie ,, facuta la avocat, prin care se incheie un contract de cesiune de drepturi litigioase, prin care sora mea are pretentii la o parte din terenul defunctului, in favoarea semnaturii pentru cedarea fratelui nostru casa.
Acest lucru a fost facut la un cabinet individual de mediere de catre un avocat
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Daca succesiunea nu a fost dezbatuta, orice intelegere nu are valoare juridica, indiferent ca a fost facuta la mediator sau notar.

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire cris2020 cris2020 Tata a decedat în mai 2018. Suntem două surori și mama e in viață. In urma decesului tatălui au rămas un apartament și o casă. Mama are o oarecare ... (vezi toată discuția)
Împărțire bunuri MirelaIonela MirelaIonela Bunicul meu pe al cărui nume este actul de proprietate este decedat, la fel si sotia, el avea 2 copii : tatăl meu (decedat) si inca o fata. Si eu mai am o ... (vezi toată discuția)
Transfer drept de proprietate teren -se poate face prin mediere? liveomars liveomars Mama are 2 surori,sora A care este vitrega (dintr-o alta casatorie a bunicii) si sora B.Bunicii au murit acum 7 ani,ele vor sa faca actele pe pamant,iar ... (vezi toată discuția)