avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... În data de 25 august mi a fost reținut permisul de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

În data de 25 august mi a fost reținut permisul de conducere ...

În data de 25 august mi a fost reținut permisul de conducere după ce am fost testat cu alcooltestul având 0,51. De atunci dosarul se află la secția de politie fără sa fiu înștiințat de rezultatele obținute din probele de sânge (eu aflând ca a ieșit 0,85 prima probă și 0,64 a doua probă). Întrebarea mea este ce ma sfătuiți să fac? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:53, 25 Ianuarie 2021
Sfatul cel mai bun e sa va angajati un avocat. Nu mai e vorba de contraventie.
Art. 336 cod penal

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,51 Alex2121 Alex2121 Am fost oprit de un echipaj de politie,am fost testat rezultatul fiind 0,51 mi sa recoltat o proba de sange doar una la ce sa ma astapt? am beut 5 beri:((#-o#-o (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,85 ella_20 ella_20 Buna seara! Ajutati-ma cu un raspuns va rog! In cazul in care persoana in cauza conduce cu o alcolemie de 0,85 (probele luate din sânge,la IML),Si neoprirea ... (vezi toată discuția)