avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcoolemie 0,85
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcoolemie 0,85

Buna seara! Ajutati-ma cu un raspuns va rog! In cazul in care persoana in cauza conduce cu o alcolemie de 0,85 (probele luate din sânge,la IML),Si neoprirea la semnalul agentul de circulație ,se anuleaza permisul se conducere sau se da pușcărie ?menționez ca persoana in cauză se află la prima abatere! Ajutati-ma cu un raspuns va rog.Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna seara,
Conform Art. 336 Cod penal
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Intelegeti ca asta inseamna condamnare si pentru carnet va putea da examen la un an dupa liberarea din penitenciar.

Mulțumesc mult!
Care a fost valoarea probelor biologice?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost depistat la volan cu o alcolemie de 1.20 in sange duoa ... Cristofer123 Cristofer123 Am fost depistat la volan cu o alcolemie de 1.20 in sange duoa recoltarea probelor , dar nu mi-au suspendat permisul ! (vezi toată discuția)
În data de 25 august mi a fost reținut permisul de conducere ... Katyusa Katyusa În data de 25 august mi a fost reținut permisul de conducere după ce am fost testat cu alcooltestul având 0,51. De atunci dosarul se află la secția de ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - consecinte George432 George432 Buna ! Am fost prins cu 0,94 in fiola , la sange mult mai mult , dupa cum cred ca si stiti . Acuma ce as putea face ? Cat o sa primesc si cand o sa mi revad ... (vezi toată discuția)