Anulare executare hotarare judecatoreasca privind domiciliul minorului.
Buna ziua! Intampinam urmatoarea situatie. Cumnata mea a plecat de acasa in urma unor certuri cu fratele meu, lasand in grija noastra un bebelus de numai un an. Am obtinut in prima instanta custodia comuna cu domiciliul minorului la tata.
Apoi la apel s-a decis ca minorul sa mearga la mama. Copilul in prezent are 5 ani, mama l-a vizitat de maxim 5 ori in tot acest timp. Ideea este ca noi nu am predat copilul ca pe un sac de cartofi la data stabilita de instanța si ea nu a venit sa il caute, iar acum a deschis un alt proces pentru executare. Am putea obtine o anulare a executarii sau macar o amanare? Avocatii la care am fost nu imi dau multe sanse. Multumesc
Aţi primit somaţia de la executor? ca să faceţi Contestaţie la executare, trebuie să fie deschis un dosar execuţional, prima etapă este somaţia, în care veţi fi chemată la biroul executorului, fie singură, fie cu copilul împreună, ca să predaţi copilul. În funcţie de cum decurge această etapă, urmează altele.
Atata timp cat exista o hotarare definitiva ea trebuie executata de buna voie, in caz contrar creditorul este in drept sa apeleze la executare silita prin intermediul unui executor judecatoresc. Opunera la executare nu este in regula si nici nerespectarea hotararii instantei.
Asa ca cel mai bine conveniti de comun acord cum sa faceti transferul locuintei copilului si mai ales discutati aceste aspecte cu minorul ca sa inteleaga pe cat poate noua situatie. Este mai important decat orice contestatie, amanare sau anulare.
Cat despre un nou proces, sansele sunt mici daca nu s au schimbat semnificativ cele avute in vedere de instante cand au stabilit locuinta copilului la mama. Este adevarat ca in privinta minorilor masurile dispise printr-o hotarare se pot schimba insa schimbarea este in corelatie cu ceea ce se intampla concret in situatia faptica a acelui copil, in adaptabilitatea lui in noul mediu, langa mama, in noul mediu social si scolar etc.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
eu am inteles ca de judecat, s-au judecat in trecut si desi a castigat copilul , mama nu a venit sa il ia, ci acuma s-a trezut dupa 3-4 ani de la hotarare.
daca am inteles gresit, nu exista motiv pt care sa nu predea copilul