Bunà ziua,
Valoarea punctului de pensie dupà care a fost recalculatà pensia mea în ultimile 24 de luni este de 1000 lei.
Între timp, voloarea punctului de pensie a evoluat conform OUG n° 82/2017 la 1100 lei si apoi conform OUG 114/2018 si Legi n° 127/2019 la 1265 lei.
Spuneti-mi và rog, este normal cà aceste majoràri ale punctului de pensie nu au fàcut si obiectul unei recalculàri automate si pentru pensiei mea de astàzi de ctre CNPP Bacàu ?
Multumesc anticipat si scuzati deranjul và rog,
Mihail SANDULESCU
Dati mai multe detalii:
Despre ce fel de recalculare este vorba:
-Ati mai lucat si ati depus adeverinte
-Ati mai depus alte documente
-Cand v-ati deschis drepturile prma data.
Bunà ziua d-le Mircea CARP
În necunostintà de cauzà cred cà m-am exprimat gresit, am impresia cà nu este vorba despre o RECALCULARE a pensiei mele (nu îndeplinesc niciuna din cele trei ipoteze ale dv), mai de grabà, cred cà este vorba despre o ACTUALIZARE a pensiei mele în raport cu evolutia valori punctului de pensie.
Cu respect si stimà,
Mihail SANDULESCU
Aveti mai jos evolutia valorii punctului de pensie si perioada de valabilitate pentru fiecare valoare.
Inmultiti punctajul mediu anual de pe cupon (cu toate cifrele de dupa virgula)cu val;orile de mai sus pentru fiecare luna de valabilitate in parte in parte , sau doar pentru perooda in care vi se pare ca ceva ar fi in neregula(eu nu cred in asa ceva).
iulie 2017 1000.00
iulie 2018 1100.00
septembrie 2019 1265.00
septembrie 2020 1442.00
Bunà ziua d-le Mircea CARP
Aveti dreptate, totul este ok, împàrtind valoarea pensiei la punctajul mediu anual am aflat cà valoarea punctului de pensie aplicat, în cazul meu, este de 1442 lei.
Toate scuzele mele pentru deranj dar, grijile mele au fost cauzate de faptul cà pe ultimul certificat de viatà (22.01.2021) este gresit complectatà rublica « modificàri ale valori punctului de pensie în ultimile 12 luni » : 1000 lei.
Spre convingere, dacà doriti, pot sà và trimit prin e-mail acest document scanat.
Multumesc tare mult de ajutorul dv în làmurirea acestei încurcàturi.
Và doresc o zi bunà si mult spor în activitatea dv,
Mihail SANDULESCU