avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, un birou notarial care face procuri si in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, un birou notarial care face procuri si in deplasare? (bunica este in azil si nu se poate deplasa)

Birou notarial care executa deplasari (Procura pt bunica, care este in azil)
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:54, 25 Ianuarie 2021
Buna ziua, Bunica, este proprietara in apartamentul in care locuiesc. Fiica ei, soacra mea, are nevoie de o procura din partea bunicii, ca sa ma poata lua in spatiu.
Problema este ca bunica este internata la azil, cu certificat de handicap, nu se poate deplasa.

Sper ca m-am exprimat concis,

Orice recomandare este binevenita, multumesc!

I.Cornel a scris:

Birou notarial care executa deplasari (Procura pt bunica, care este in azil)

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, notarii se pot deplasa, insa nu poate da procura bunica daca nu e zdravana la cap.
Nu aveti nevoie de o procura, aveti nevoie chiar de o declaratie prin care bunica, in calitate de proprietar, isi exprima acordul cu privire la luarea dvs in spatiul locativ si stabilirea adresei dvs de domiciliu la imobilul aflat in proprietatea dansei.
Daca certificatul bunicii priveste un handicap fizic (si nu unul psihic) si daca bunica dvs are discernamant si este lucida, bineinteles ca un notar se poate deplasa la dansa pentru autentificarea unui act, cu mentiunea ca daca bunica nu stie carte ori, din cauza handicapului, nu poate semna, consimtamantul acesteia va trebui luat de catre notarul public in prezenta a doi martori asistenti.
Luati la rand birourile notariale si contactati-le pentru a gasi un notar dispus la o deplasare.
Buna ziua, dvs. imi spuneti ca nu este nevoie de prezenta fizica a proprietarului la S.P.C.L.E.P?

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Fie se prezinta proprietarul personal la SPCLEP si declara ca e de acord să vă ia în spațiu, fie da o declarație notariala, pe care o depuneti la dosarul dvs, împreună cu celelalte documente necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împuternicire notariala. buna ziua, mă aflu într-o situație deosebită. am nevoie de ... NicoletaBirligea NicoletaBirligea Buna ziua, Mă aflu într-o situație deosebită. Am nevoie de o împuternicire notariala. Problema e că mandantul nu se poate deplasa la notar. Se află ... (vezi toată discuția)
Ingrijim bunica de 90 de ani dar notarii ne spun ca nu se mai pot face acte. felipem felipem Buna ziua, am o bunica de 90 de ani din partea mamei, bunicul a decedat mai demult. Bunica are o acasa pe numele ei. Acum 5 ani am adus-o la noi acasa unde o ... (vezi toată discuția)
Unde pot găsi un notar public care se deplasează la domiciliu ... CBM CBM Unde pot găsi un notar plublic care se deplasează la domiciliu ? (vezi toată discuția)