avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împuternicire notariala. Buna ziua, Mă aflu într-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împuternicire notariala. Buna ziua, Mă aflu într-o situație deosebită. Am nevoie de ...

Buna ziua,
Mă aflu într-o situație deosebită. Am nevoie de o împuternicire notariala. Problema e că mandantul nu se poate deplasa la notar. Se află internat în spital în secția de ATI, deci nici nu poate primi vizita notarului. Exista vreo posibilitate de a face o împuternicire în situația aceasta?
Mulțumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:01, 22 Decembrie 2022
Exista dar va trebui sa sunați la mai mulți notari ,în general se feresc de deplasări sau cei care accepta au onorarii destul de mari.Bineintelesc ca mandatul trebuie sa aibă discernământ...
Dacă e la ATI, ce sa facă notarul?
Persoana trebuie sa fie conștientă, sa vorbească, sa scrie, sa nu fie sub influența medicamentelor.
Așteptați sa își revină și apoi faceți procura.
Mandatul are discernământ.
Exista vreo posibilitate fara deplasarea notarului, pentru că nu se pot efectua vizite, in afară de familie.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Exista dar va trebui sa sunați la mai mulți notari ,în general se feresc de deplasări sau cei care accepta au onorarii destul de mari.Bineintelesc ca mandatul trebuie sa aibă discernământ...

Persoana este conștientă, vorbește, poate scrie, nu cred că medicamentația lui influențează în vreun fel capacitatea mentala.
Eu întreb dacă există vreo posibilitate sa se realizeze o procura notariala de împuternicire în situația aceasta. Nu se poate aștepta, aici e problema.
Mulțumesc!

raluk0207 a scris:

Dacă e la ATI, ce sa facă notarul?
Persoana trebuie sa fie conștientă, sa vorbească, sa scrie, sa nu fie sub influența medicamentelor.
Așteptați sa își revină și apoi faceți procura.

NicoletaBirligea a scris:

Mandatul are discernământ.
Exista vreo posibilitate fara deplasarea notarului, pentru că nu se pot efectua vizite, in afară de familie.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu exista.

Alte discuții în legătură

Persoana handicap grav - asistență notariala anca@qui anca@qui Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie: matusa mea (sora geamana tata) , varsta 75 ani, incadrata cu grad de handicap grav, ... (vezi toată discuția)
Curatela poare fi necesară la efectuarea succesiunii? mama decedată ... cosstti cosstti Curatela poare fi necesară la efectuarea succesiunii? Mama decedată în luna iunie 2020 Tata în vârstă de 91 de ani este internat într-un centru pentru ... (vezi toată discuția)
Procura persoana internata in spital cu diagnostic encefalopatie, cu tulburari mentale, varsta 61 ani alexandrurobert alexandrurobert Buna ziua, am urmatoarea intrebare: tatal meu in varsta de 61 de ani, este internat, de mai bine de o luna intr-un spital din Dolj cu diagnosticul ... (vezi toată discuția)