avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura persoana internata in spital cu diagnostic ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura persoana internata in spital cu diagnostic encefalopatie, cu tulburari mentale, varsta 61 ani

Buna ziua, am urmatoarea intrebare: tatal meu in varsta de 61 de ani, este internat, de mai bine de o luna intr-un spital din Dolj cu diagnosticul encefalopatia hepatica cronica, boala este insotita de tulburari mentale. Are domicliul in Arges.
Un notar din Dolj ii poate elibera o procura? In ce conditii?
Ce limitare exista pentru aceasta procura?
Ma intereseaza daca persoana imputernicita poate ridica banii de la banca de pe numele lui.
Precizez ca suntem trei copii si este casatorit, sotia lui fiind si mama noastra.
Pe de alta parte vreau sa stiu daca odata obtinuta procura de unul dintre noi, ii va permite acestuia vanzarea unor bunuri: masina, terenuri etc, sau exista anumite limitari.
Multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 10:18, 10 Februarie 2012
Vorbiti cu notarul, prezentand si documente din care sa reiasa diagnosticul.Oricum, chiar daca veti fi imputernicit, pentru actele de dispozitie probabil veti avea nevoie si de acordul instantei de tutela.
pentru ca notarul sa accepte sa autentifice o asemenea procura (de dispozitie) este necesar sa ii prezentati un certificat medico-legal din care sa rezulte ca tatal dvs are discernamant si poate incheia acte de dispozitie neasistat
Pentru a ridica banii din banca se face o procura speciala pr acest lucru, apoi daca doriti sa-i vindeti bunurile mai valoroase, se fac procuri speciale in acest sens, nu la general insiruite.. terenuri , masini, ci se identifica masina x cu toate datele acesteia, terenul y cu toate datele de identificare ale acestuia.
Procurile pot fi semnate de barbat daca are discermant sau pare ca ar avea. Dupa cum ziceti ca omul are ceva probleme mentale, notarul nu va accepta sa autentifice actele in aceste conditii.
notarul va accepta mai mult decat sigur daca prezentati un inscris prin care o persoana autorizata in acest scop atesta faptul ca mandantul are discernamant si poate dispune de bunurile sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împuternicire notariala. buna ziua, mă aflu într-o situație deosebită. am nevoie de ... NicoletaBirligea NicoletaBirligea Buna ziua, Mă aflu într-o situație deosebită. Am nevoie de o împuternicire notariala. Problema e că mandantul nu se poate deplasa la notar. Se află ... (vezi toată discuția)
Exista procura notariala cu acoperire totala? maria9791 maria9791 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pot sa-l imputernicesc pe fratele meu sa actioneze in numele meu in orice problema (banca, eliberare acte, vanzari, ... (vezi toată discuția)
Mostenire Utilizator199 Utilizator199 Buna ziua Bunica mea este vaduva si a facut un act cu tatal meu, lasandu-i drept mostenire lui o casa si un teren, cu specificatia sa-i ramana dupa moartea ... (vezi toată discuția)