avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu reușesc sa divorțez de un cetățean marocan, nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu reușesc sa divorțez de un cetățean marocan, nu există ...

Nu reușesc sa divorțez de un cetățean marocan, nu există copii la mijloc nici proprietăți de împărțit.
Casatoria a avut loc in 2015, din Ianuarie 2018 suntem practic despartiti si nu mai locuim impreuna. Mentionez ca este cetatean Marocan si in prezent medic rezident in Romania. Desi avem buletinele la aceeasi adresa (domiciliul comun, la Arad), nu locuim impreuna, eu locuiesc in Timisoara iar el locuieste in Targu Mures unde profeseaza ca medic rezident.

La sfarsitul lunii Iulie 2020 am actionat in instanta divortul. La intampinare, a fost ceruta rezolvarea situatie amiabil, iar eu, sfatuita de avocat ca asa se va termina mai repede am acceptat culpa comuna.

24 Sept 2020 La prima infatisare s-a prezentat doar avocatul lui.

23 Oct 2020 La a doua infatisare eu am prezentat un martor considerand ca e suficient deoarece din partea lui nu s-a prezentat nici unul si totusi instanta i-a acordat dreptul de a avea inca o infatisare ca sa-si aduca martorii. Si la aceasta s-a prezentat doar avocatul.

19 Nov 2020 La cea de-a treia infatisare nu a venit nici macar avocatul lui.
Urmatoarea zi s-a decis instanta care a admis actiunea de desfacere a casatoriei din vina ambelor parti cu drept de apel in 30 de zile de la comunicare.

Dupa exact 30 de zile, in data de 20 Jan 2021, el a declarat apel. Nu am fost informata, mi-a fost adus la cunostiinta de avocat care a vazut informatia online.

Nu inteleg prelungirea aceasta, toate motivele invocate pentru neprezentare au fost din cauza pandemiei, ca este medic pe frontul 1 covid desi el are ca specializare medic urologist.

Cat credeti ca o sa mai dureze? Ce ma sfatuiti sa fac? Am luat in considerare faptul ca trebuie sa schimb avocatul deoarece consider ca avocatul meu nu a facut tot ce s-a putut.

Practic am pierdut aproape sase luni prezentandu-ma de fiecare data, pierzand bani si timp. Sunt disperata, toate planurile imi stau pe loc, nu imi pot reface viata si sa plec din tara.

Astept un raspuns din partea dumneavoastra.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petre MATEI , Avocat 09:28, 26 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Urma sa fiți informată despre apel cel mai probabil. Nu vă imaginați că grefierii vă tratează ca pe o principesă și urmau să vă sune sau să se prezinte în persoană ca sa vă informeze (eventual și pe o tavă de argint!). Avocatul a fost diligent și a monitorizat dosarul și v-a informat. A văzut pe portal.

O să dureze atât cât e necesar. Avocatul a făcut ce a depins de el. Ce așteptări aveți ? Să vă divorțeze avocatul ca și cum ai bate din palme ?

Cum adică ați pierdut șase luni ???? Șase luni au fost necesare ca să obțineți hotărârea de divorț. Banii au fost necesari pentru că avocații nu lucrează pe alune ci pe onorarii.
acest răspuns util
Ce ma sfatuiti sa fac?

sa vedeti de ce a declarat apel, ce vrea.
nu aveti ce face decat sa va judecati si veti trece si de apel.
acest răspuns util
Procesul de divort este incheiat pentru dumneavoastra. In apel nu trebuie sa va mai prezentati personal. Este suficient sa se prezinte avocatul dumnevoastra. Fostul sot a facut apel sa mai intarzie putin efectele divortului. Avocatul dumnevoastra s-a descurcat bine daca a reusit sa termine in 6 luni procesul in prima instanta.
Puteti solicita cheltuieli de judecata in apel.
Nu aveti ce pierde!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un cetatean din maroc - viza pentru franta ioana_d ioana_d Buna ziua, Sunt cetatean roman, in prezent locuiesc in Bucuresti dar peste o luna voi lucra in Franta(in Paris) cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Mame,ajutati-ma! Monica_1983 Monica_1983 Buna.M-am casatorit cu cetatean italian in Romania,avem impreuna un copil mic,nascut in IT.In 2010 am cerut divortul,aici la noi in tara.Primul proces l-am ... (vezi toată discuția)
Prima înfățișare la divort LLia LLia Date - Prima înfățișare de divort, avocatul reclamantului a depus cu o zi anterior ședinței o adeverința medicală - S- a amânat ședința. ... (vezi toată discuția)