avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Cum sa NU ducem copiii la scoala
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Cum sa NU ducem copiii la scoala

Buna ziua,

Stim ca scoala este obligatorie, dar exista vreo prevedere legala ce se poate invoca pt a nu duce copiii la scoala dupa 8 februarie, in cazul in care se redeschid scolile?

Sotia e medic, se chinuie enorm cu costumul anti-covid si masurile de preventie dar face totul ca la carte.
Bunicii locuiesc in acelasi imobil (nu au reusit sa se vaccineze inca, si oricum sunt f batrani), eu nu am nici o sansa sa ma vaccinez prea curand.
Copiii au invatat sa poarte masca, au inteles riscurile.
In schimb, problema este cu adultii. Conditiile din scoli sunt cele pe care le stim, o sg femeie de serviciu la 500 de elevi, care nu prea stie multe despre igiena (si care de obicei pica prima infectata, apoi se inchide scoala),
Profesorii nu stiu sa aeriseasca in pauze ("crapa" un pic geamul, ca sa nu iasa caldura), si nici nu inteleg obligativitatea purtarii mastii (insista sa dea copii masca la ora de sport, le spun sa-si dea masca jos "ca sa le vada zambetul" si multe altele).

In concluzie, desi noi facem eforturi enorme sa ne protejajam, ne e frica de nestiinta si ignoranta persoanelor cu care vor veni copiii in contact.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:50, 30 Ianuarie 2021
Urmeaza a se vedea ce reglementari legale se vor adopta.
Ar trebui creat si un sistem on-line in paralel.
Intr-adevar este un mare pericol pentru bunici.
Nu s-au vaccinat?

Rămâne de vazut și ce va mai fi în România deoarece tulpina britanică poate duce la nedeschiderea scolilor.
Conteaza foarte mult absolut orice detaliu pandemic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)
Bună. am si eu o intrebare pt dvs poate mai rară. 1. este obligatorie ... Diana Daisy Diana Daisy Bună. Am si eu o intrebare pt dvs poate mai rară. 1. Este obligatorie scoala in Ro? Daca DA, ce lege e obligă? 2. Accesul parintilor in scoala nu este ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea purtarii masti langa scoli AES87 AES87 [Obligativitatea purtarii masti langa scoli] Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, va rog sa-mi spuneti ce baza legala au autoritaritile pentru a impune purtarea ... (vezi toată discuția)