Buna ziua. As avea o întrebare. În cazul divorțului la notar, partajul intervine automat?
Si imobilul si masina care întra la partaj au fost luate din banii tatălui meu. Pe contractul pe casa a fost trecuta o suma modica, eu în aceasta situație ar trebui sa ii dau soțului jumătate din imobil, chiar dacă investiția lui este una foarte mica. Am dovezi ca banii care s-au investit în casa au provenit din contul tatălui.
Partajul nu intervine automat iar daca nu va intelegeti cu privire la partaj in fata notarului trebuie sa va adresati instantei de judecata. Daca aveti dovada faptului ca banii provin de la tata, nu este o problema. Sigur, exista prezumtia conform caruia sotii detin bunurile in procentaj de 50/50 insa aceasta prezumtie poate fi rasturnata pe baza probelor, in sensul ca dumneavoastra ati avut o contributie mai mare, dovada pe care o aveti. Sunt anumite aspecte de discutat avand in vedere ca banii provin de la tata, deci nu sunt banii dumnevoastra, dar se poate gestiona situatia.
Bun comun
Ani cosma
Buna ziua!
Sunt pe cale de a cumpara o casa impreuna cu sotul meu. Totusi, 80% din valoarea imobilului sunt bani obtinuti de la parintii mei si 20% provin ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort
marius_cj
soacra-mea a avut un apartament cumparat de ea prin 2003. dupa ce s-a recasatorit in 2009, dupa 3 ani a vandut apartamentul cu 40000 euro. a cheltuit 10000 ... (vezi toată discuția)