avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... In cazul unei persoane infectate COVID (confirmate cu ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

In cazul unei persoane infectate COVID (confirmate cu PCR) care ...

In cazul unei persoane infectate COVID (confirmate cu PCR) care trebuie sa se intoarca la serviciu dupa cele 14 zile, tinand seama ca prevederile legale se refera la persoana “declarata vindecata”, cum putem determina acest lucru? Medicii de familie care fac supravegherea persoanelor pozitive/izolate la domiciliu refuza sa dea astfel de informatii si/sau sa emita o adeverinta in acest sens. In acest context, cine si ce document atesta aceasta stare de vindecare?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 18:46, 26 Ianuarie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Nu este necesara nici o adeverinta de "vindecare", doar documentele (decizia de izolare in urma testului pozitiv, adeverinta de izolare ) emise de DSP si concediul medical.
Ordinul MS 1513/2020 spune:
"Medicul de familie va declara pacientul vindecat pe baza rezultatelor monitorizării zilnice telefonice, prin consultația medicală la distanță, ce va urmări starea de sănătate a pacientului (absența manifestărilor clinice pe parcursul perioadei de monitorizare). Starea de vindecat va fi comunicată în scris prin scrisoare medicală trimisă prin utilizarea mijloacelor de comunicare electronică la distanță direcției de sănătate publică județene/a municipiului București, ce are obligația introducerii statutului de vindecat în platforma CORONAFORMS în decurs de 24 de ore de la primirea scrisorii."

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test pozitiv dupa 14 zile de izolare Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca sunt contact direct (covid) dar deja am trecut prin boala? dzsozso dzsozso Ce trebuie sa fac (care sunt obligatiile mele dpdv. legal), daca am trecut prin boala (Covid) si sunt contact direct a unei persoane confirmate pozitiv: caz ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,dupa ce ai pcr pozitiv ,ai stat 14 zile in carantina ... Andreea Alexandra T Andreea Alexandra T Buna ziua ,dupa ce ai pcr pozitiv ,ai stat 14 zile in carantina ,medicul de familie te declara vindecat si ai cerificat verde ca esti trecut prin boala,mai ... (vezi toată discuția)