avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PayPal, PFA si facturi.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PayPal, PFA si facturi.

Am 3 nelamuriri legate de PFA, paypal si facturi

1. Daca am un tarif de 4 lei pentru acces la continut premium la un website, cu plata prin paypal si am 250 de abonati din toata lumea, trebuie sa emit factura la fiecare cumparator? Adica 250 de facturi a cate 4 lei ??

2. Ar fi corect daca as lasa sa se adune banii in contul paypal pentru o luna sau doua iar dupa ce ii transfer in contul bancar sa inregistrez operatiunea in RJIP pe baza extrasului de cont ca " incasari din perioada 01.11.2020 - 31.12.2021" - eventual listez extrasul paypal cu cele 250 de tranzactii ?

3. Daca am abonati la website din UE dar nu pot sa stiu daca sunt persoane fizice sau juridice, imi mai trebuie cod intra comunitar?
Cel mai recent răspuns: Utilizator2024 , utilizator 13:54, 27 Ianuarie 2024
Se pare ca am aflat raspunsul la intrebarile mele, le trec aici daca cineva este curios:
1. Da, trebuie sa emit factura catre clientul final, asta inseamna 250 facturi daca am 250 de clienti.
2. Se pare ca nu e corect sa se adune banii in paypal, defapt in cazul meu factura se poate emite (printr-un soft) automat ce banii intra in paypal.
3. - nu stiu 100% pt ca am primit un raspuns referitor la legea 227/2015, art.15 punctul 9 in care se spune:
ca persoana care realizeaza "servicii prestate pe cale electronică poate considera un client stabilit în alt stat membru drept persoană neimpozabilă, atât timp cât clientul în cauză nu a comunicat prestatorului numărul său individual de identificare în scopuri de TVA"... si in continuare la punctul 10:
"o persoană impozabilă sau o persoană juridică neimpozabilă considerată persoană impozabilă, care primește servicii destinate exclusiv uzului privat, inclusiv celui al personalului său, este considerată drept o persoană neimpozabila"
Cum un abonament la un website de divertisment este un serviciu destinat uzului privat atunci nu intru in aceasta categorie, Insa... am cautat legea respectiva si nu am gasit-o. Ma mai documentez.
Se pare ca am aflat raspunsul la intrebarile mele, le trec aici daca cineva este curios:
1. Da, trebuie sa emit factura catre clientul final, asta inseamna 250 facturi daca am 250 de clienti.

Multumim pentru raspunsurile aflate. Am o intrebare referitor la emiterea facturilor catre cei 250 clienti. Cum se emit acestea daca nu exista suficiente date despre ei, plata fiind facuta prin PayPal? Ce se trece pe facturi ca si informatii despre acestia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma venit - registrul jurnal de incasari si plati ipi ipi Buna ziua, In legatura cu completarea Registrului Jurnal de Incasari si Plati pentru un PFA cu Norma de Venit, ce document justificativ trebuie trecut pentru ... (vezi toată discuția)
Folosire cont banca pfa-traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt PFA traducator si as dori sa-mi deschid un cont bancar pentru a da posibilitatea clientilor persoane juridice sa achite facturile direct in ... (vezi toată discuția)
Ajutor contabilitate pfa varuma varuma Buna ziua, Am nevoie de ajutor in tinerea contabilitatii ca PFA in domeniul dezvoltarii de software. Cum timpul nu-mi permite sa citesc prea mult pe forum si ... (vezi toată discuția)