avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara ! Vă rog să-mi spuneți dacă este legal ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara ! Vă rog să-mi spuneți dacă este legal faptul ...

Bună seara ! Vă rog să-mi spuneți dacă este legal faptul de a lua un liber urmând ca acesta să fie ULTERIOR compensat prin ore suplimentare . Dacă acest lucru este legal , acest liber poate fi luat de către o persoană care are zile restante de concediu de odihnă ? Mulțumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
tomela, utilizator
Cel mai recent răspuns: tomela , utilizator 19:16, 28 Ianuarie 2021
Vă rog să-mi spuneți dacă este legal faptul de a lua un liber urmând ca acesta să fie ULTERIOR compensat prin ore suplimentare .

Nu se prea intelege ce doriti.

... acest liber poate fi luat de către o persoană care are zile restante de concediu de odihnă ?...

Da, poate fi luat chiar daca mai are zile de CO restante.
Situație : eu am zile de concediu de odihnă restante . Și vreau să mă duc la cumpărături mâine.... Și zic eu in sinea mea : " ce-ar fi să nu-mi consum din zilele de concediu , îmi iau un liber anticipat pe care urmează să-l acopăr din cele câte 2 ore suplimentare lucrate/dobandite în următoarele 4 luni " . E legală /morală această situație ?
Este corecta o astfel de situatie .... nu-l obliga nimeni sa-si ia Co , daca are zile/ore de recuperat
Nu are libere de recuperat !! Își ia în ianuarie liber cu anticipație , urmând ca să acopere acel liber cu ore suplimentare dobândite în ianuarie(2) , februarie (2), martie (2) și aprilie 2).
In perioadele de reducere a activitatii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere platite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate in urmatoarele 12 luni.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna si ore suplimentare ContSters276586 ContSters276586 Din anul 2012 mi-au ma-i ramas 16 zile concediu de odihna si 55 de ore suplimantare.Am stat acasa pentru sarbatorile de iarna 2012-2013, 7 zile.Mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical julia06 julia06 Buna In anul 2010 am avut cam 40 zile concediu medical,21 pentru mine,restul pt copil. Mai aveam restante pe anul 2010 3 zile concediu de odihna pe care nu ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna si orele suplimentare? eleee eleee As dori sa stiu daca acestea se platesc la fel si daca nu cu cat se platesc fiecare?Mi-a incetat contractul de munca deoarece sa inchis spatiul unde lucram.Se ... (vezi toată discuția)