avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procedura pentru demiterea presedintelui asociatiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procedura pentru demiterea presedintelui asociatiei de proprietari ...

Procedura pentru demiterea presedintelui asociatiei de proprietari - Am dori sa stim in ce conditii se poate demite un presedinte incompetent, care a semnat contracte fara acordul membrilor comitetului executiv (printre altele). Nu putem convoca adunarea generala din motive de pandemie de coronavirus. Exista o alta modalitate de demitere a sa si de numire a unui presedinte interimar pana cand vom putea convoca adunarea generala?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Ionescu Laura, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:05, 28 Ianuarie 2021

Practic președintele este ales de A.G. și tot A.G. alege un alt președinte .
Condițiile de schimbare înainte de termen ar fi moartea subită , domiciliu , probleme medicale grave ( locomotorii , psihice ) . Faptul că a semnat contracte printre altele nu este un motiv de schimbare , unele contracte cu furnizorii trebuie semnate fiindcă nu ai o concurență cu alți furnizori deci nu este necesar acordul Comitetului Executiv .
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presedintele de asociatie este votat de catre participantii la adunarea generala
Convocati adunare generala supuneti discutiei activitatea presedintelui si eventual alegeti alt reprezentant legal
Nu se poate convoca adunarea generala din motiv de pandemie. Nu putem asigura distantarea intre participanti, majoritatea sunt in varsta si cu probleme de sanatate , iar afara este foarte frig si oricum nici in aer liber nu avem conditii. Doream sa stiu daca exista o procedura de demitere pe motiv de incompetenta si abuz pana la adunarea generala (am primit amenzi de la primarie din cauza presedintelui incompetent) si numirea unui presedinte interimar pana cand vom putea avea adunarea generala. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
Ionescu Laura, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 196/2018 nu prevede o astfel de procedura, insa puteti incerca sa-l determinati sa-si ceara singur demisia. Faceti cei din comitetul executiv reclamatie catre primarie, conform art. 102 alin 1 litera e (depasirea atributiilor de catre presedintele de asociatie) , amenda e de 2500 RON minim. Sau cel putin aratati-i reclamatia scrisa, amenintind ca o veti pune in practica.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia unui membru din comitet cfelicia cfelicia Va rog sa-mi spuneti daca s-a procedat corect: Vicepresedintele asociatiei de proprietari si-a dat demisia Comitetul executiv a desemnat in locul acestuia un ... (vezi toată discuția)
Pot fi suspendati sau inlocuiti din functie? mira55 mira55 Daca impotriva a doi membri ai comitetului executiv -format din cinci membri- s-a inceput urmarirea penala aceștia pot fi suspendati din funcție sau ... (vezi toată discuția)
Convocare ca si membru c.e. a a.g. bloc netinuta in 2020 pana astazi adrianm5 adrianm5 Sunt membru in comitetul executiv al unei asociatii de proprietari care nu a convocat adunarea generala anuala pentru 2020. Premise: - Am citit integral ... (vezi toată discuția)