avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere vehicul cu nr rosii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere vehicul cu nr rosii expirate

Buna seara,
Daca ai condus un vehicul cu nr rosii expirate de 2 zile am inteles ca poti fi sanctionat cu o amenda penala, dar ce se intampla cu permisul care a fost retinut? Il primesti inapoi cand se solutioneaza dosarul sau ti se mai suspenda inca 90 zile cu dreptul de al putea recupera mai repede daca dai examen?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Ayana2011, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:33, 28 Ianuarie 2021
Buna seara,

Exista posibilitatea aplicarii unei amenzi penale.

Exista si posibilitatea de a se renunta la urmarire penala, daca fapta savarsita prezinta un pericol social concret redus.

Depuneti inscrisuri in circumstantiere, de unde sa rezulte situatia personala a dumneavoastra.(contracte de munca, acte de stare civila, acte medicale, caracterizari , orice inscris ce poate fi folosit pentru a fi invocate circumstante atenuante personale ).

Veti avea posibilitatea de a conduce pe drumurile publice, vi se emite o dovada, in acest sens.

Instanta de judecata poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, conform art. 83 din Codul penal, iar permisul va fi suspendat pe o perioada de 90 de zile.
( aceasta este o forma de supraveghere, o modalitatate de individualizare judiciara a pedepsei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool in sange 2,02 sebseb sebseb prima intalnire cu legea , am fost prins stationat , fara accident , fara victime, dosar penal. Ce variante de pedeapsa sa ma astept? mentionez ca depun la ... (vezi toată discuția)
Amanarea aplicarii pedepsei, conducere cu permis suspendat Norbert.Kovacs Norbert.Kovacs Buna seara, in 18.11.2019 am fost prins conducand cu permisul suspendat si mi sa facut dosar penal, in data de 21.10.2019 am primit decizia in care scria 8 ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis sub influența bauturilor alcoolice Planetară Planetară Buna seara! Am cerut cheia mașinii unui prieten pentru a lua ceva din masina , fiind la un club , si mi a venit proasta idee sa dau o tura , ce se putea ... (vezi toată discuția)